El VAR arribarà a la Lliga espanyola el curs vinent

El president del comitè tècnic d’àrbitres anuncia que s’implantarà l’eina d’ajuda al campionat de primera divisió

El VAR arribarà a la Lliga espanyola el curs vinent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sistema de videoarbitratge (VAR) per a la revisió de jugades polèmiques en el futbol arribarà a la primera divisió espanyola la propera temporada. Així ho va anunciar ahir en un comunicat el president del comitè tècnic d’àrbitres de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Victoriano Sánchez Arminio, que també va informar que en breu s’iniciaran les proves exigides per la International Football Association Board (IFAB), associació encarregada de definir les regles del futbol, per a la implantació del VAR.

Els propers dies, els col·legiats i jutges del sistema de videoarbitratge rebran un curs de com utilitzar-lo. La idea és fer un primer experiment en el proper Atlètic-Elx de la Copa del Rei. D’aquesta manera, es compliran els terminis i una de les demandes més exigides pels clubs de la lliga amb la intenció d’evitar les errades arbitrals. No obstant això, no es va especificar encara en quins casos es podrà aplicar l’ajuda tecnològica durant els partits.

La Lliga espanyola se sumarà així a les competicions regulars d’Alemanya i Itàlia, comptant les grans lligues europees, que utilitzen el VAR per ajudar els col·legiats a prendre la decisió encertada en els moments d’incertesa.

Per la seva part, els àrbitres de primera espanyola van exposar en una carta el “suport incondicional” a les decisions i a les gestions de Sánchez Arminio com a president de l’ens.

tracking