EUROCUP

Reenganxar-se a la classificació

El MoraBanc inicia la segona volta, on haurà de guanyar tres o quatre partits per passar de fase

Reenganxar-se a la classificacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La contundent victòria contra el Reial Betis de diumenge ja és història i ara toca posar de nou el xip europeu, perquè el MoraBanc Andorra arrenca avui a Rússia la segona volta de l’Eurocup (16.45 hores, en directe a Andorra Televisió i Teledeporte), i es començarà a decidir ja la presència dels de Joan Peñarroya al Top-16 de la competició. El calendari pels tricolors és més benèvol aquesta volta, ja que disputaran tres dels cinc partits a casa i un dels dos desplaçaments serà al pavelló del Levallois Metropolitans de París, cuer del grup A.

Amb relació al plàning europeu, el director general del club, Francesc Solana, va manifestar ahir que eren conscients “que el calendari ens donava la possibilitat d’haver d’arribar bé al mes de desembre i segurament ens farà falta alguna de les victòries que hem tingut a mà com a Torí, on vam fer un bon partit”, i seguint les previsions de Joan Peñarroya dilluns afirmant que l’equip necessitarà tres o quatre victòries per passar de ronda, Solana va dir que creu “que si guanyem els partits a casa de desembre [tres] tindrem moltes possibilitats d’entrar entre els quatre primers”.

Però abans d’arribar al desembre l’equip s’enfrontarà avui a l’Unics Kazan, principal candidat a acabar primer de grup juntament amb el Darussafaka Istanbul, tot i que la derrota inesperada a la pista del Cedevita de Zagreb complica la vida als russos en aquest aspecte. Pel tècnic, Joan Peñarroya, “l’Unics és un equip molt físic i expert que sap gestionar el marcador i jugar els finals de partit”, i va afegir que “té una de les direccions de joc europees que més m’agraden, amb Quino Colom i Ponkrashov, però també disposa d’altres recursos amb tiradors o jugadors durs”, i va sentenciar que “és un conjunt complet i si pot jugar al ritme que vol hi tens poc a fer”.

Una de les claus del matx serà la defensa, tant la del MoraBanc Andorra com la dels russos. Pel tècnic egarenc, “hem d’intentar que les coses que no depenen de l’encert, com la defensa, surtin cada dia. Hem demostrat que sense tenir encert, si estem sòlids al darrere, tenim opcions de guanyar”. Pel que fa a l’Unics, “fa una defensa amb molts contactes i canvis, i això fa que s’hagi d’adaptar el joc ofensiu per estar encertat, jugar bones situacions i fer tirs sols des de la cantonada”, va admetre Solana sobre el contrincant de la tarda d’avui.

Tot i la suposada superioritat de l’Unics Kazan sobre el conjunt tricolor, el seu entrenador, Dimitrios Priftis, no se’n refia, i va afirmar que “és un duel important perquè sabem que el MoraBanc Andorra juga dur i ens haurem d’ajustar a això”, i va agregar: “Estem tenint lesions últimament i aquest és un aspecte que haurem de superar amb el treball col·lectiu”. Per últim, el tècnic va assegurar que per ell les claus del matx seran “la concentració i la intensitat, i també el rebot i el llançament exterior”. De la seva banda, Danilo Andusic va afirmar que “serà un partit complicat i haurem de jugar bé en defensa”.

RETROBAMENT

Els Colom es tornen a veure les cares a l’Eurocup

El debut del MoraBanc Andorra a l’Eurocup va ser especial per a la família Colom, que va veure com els germans Guille i Quino es veien les cares al Poliesportiu. Avui l’amfitrió serà el germà gran, que està quallant una excel·lent temporada tant a la lliga russa com a la competició europea. Al torneig domèstic va ser l’MVP del més d’octubre i a l’Eurocup és el segon jugador més valorat dels 32 equips participants, amb una mitjana de 23,2, només per darrere de l’italià Amedeo Della Valle, amb 27,2.

tracking