motociclisme

Márquez, Mir, Bou, i Morbidelli seran les estrelles de la gala motociclista

Amb els vencedors dels 46 campionats FIM coronats, la llista de pilots que assistiran a l’entrega de premis d’Andorra la Vella ja està definida

Márquez, Mir, Bou, i Morbidelli seran les estrelles de la gala motociclista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa prop d’un any es va saber que Andorra la Vella acolliria la gala FIM Awards, en la qual es reuneixen els campions del món de totes les disciplines gestionades per la Federació Internacional de Motociclisme d’una temporada. No obstant això, no va ser fins al cap de setmana passat que es va conèixer la totalitat de convidats a l’acte que es durà a terme a l’Andorra Park Hotel el diumenge 26 de novembre. Ara, els guanyadors de les 46 disciplines que es premiaran ja estan decidits i per tant ja es coneixen les estrelles que vindran al Principat.

El gran atractiu serà un pilot assidu al país, Marc Màrquez, que diumenge passat es va coronar campió del del món de MotoGP per quarta vegada en cinc anys, sent el més jove de la història a assolir sis títols mundials, comptant el de Moto3 i el de Moto2. El pilot de Cervera ja va ser el més reclamat a la gala FIM de l’any passat, que es va celebrar a Berlín, i ho tornarà a ser aquest any, tant durant l’acte de la catifa vermella, que es farà entre les 19.30 i les 20 hores amb els mitjans de comunicació acreditats, com en la signatura d’autògrafs amb aficionats, prevista des de les 15 fins a les 17 hores d’aquell mateix dia al Centre de Congressos. Aquest acte és una novetat d’enguany a petició del comú de la capital i de la Federació Motociclista d’Andorra, que volien apropar els protagonistes del cap de setmana a la gent.

Màrquez no serà l’únic gran nom confirmat per a la gala de la capital andorrana. Franco Morbidelli i Joan Mir, campions de Moto2 i Moto3, respectivament, també assistiran al país. En aquest cas, però, la seva presència està confirmada des de fa més temps. L’italià es va assegurar el títol matemàticament al Gran Premi de Malàisia, a final d’octubre, mentre que el mallorquí ho va fer a Austràlia una setmana abans, sent l’únic pilot que gua-nya més de vuit curses en una temporada de Moto3.

En la disciplina de circuits, també destaquen els noms dels tricampions Jonathan Rea, en Superbikes, i David Checa, en resistència. Tant l’irlandès com el català han fet història aquesta temporada. El primer, per ser l’únic pilot a obtenir el títol de Superbikes tres vegades de manera consecutiva després d’una nova temporada de clar domini, mentre que el segon ja havia guanyat el 2004 i el 2014, i va repetir tres anys després per completar el hat-trick.

Un altre dels noms que estaran presents a la gala i que tindran més pes és el de Toni Bou. El resident a Andorra es va coronar campió del món de trial per 22a vegada aquest curs i no faltarà a la seva cita anual amb l’entrega de premis, menys encara aquest any que se celebra a casa. El pilot del Montesa HRC també serà premiat pel Trial de les Nacions amb Espanya, que és un dels 11 premis que s’entregaran a equips nacionals dels 46. El campió de ral·lis de cross-country, Pablo Quintanilla, és un altre dels noms que brillen que visitaran el país. El xilè va guanyar una batalla a quatre bandes entre el guanyador del Dakar, Sam Sunderland, el portuguès Paulo Gonçalves i l’argentí Kevin Benavides, per adjudicar-se el títol de raids per segon any consecutiu.

NOMS PROPIS

Altres pilots residents

Els premiats no seran els únics noms propis que formaran part de la gala FIM Awards a l’Andorra Park Hotel. L’organització prepara la col·laboració d’algunes llegendes de les dues rodes perquè entreguin premis, però de moment no s’han confirmat els protagonistes. Sí que s’han donat a conèixer altres noms que entregaran guardons com els dels residents Cyril Despres i Rubèn Xaus o l’andorrà Albert Llovera. A més, altres personalitats polítiques del país formaran part de l’acte, així com els membres de totes les federacions del món de motociclisme.

tracking