EUROCUP

Aixecar-se des de l''infern' turc

El MoraBanc Andorra visita avui la pista del Darüssafaka Istanbul, el favorit per aixecar el títol

L'encert de Jaime Fernández salva el MoraBancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra va ficar la pota diumenge passat davant el Divina Seguros Joventut. La plantilla possiblement n’és conscient i deu tenir l’amor propi bastant tocat, tenint en compte com es va desenvolupar el xoc. Una tercera victòria a la lliga Endesa i alhora la tercera consecutiva de la temporada, sumant l’ACB i Europa, hauria estat un combo més que perfecte per afrontar la cinquena jornada de la fase regular de l’Eurocup contra el Darüssafaka Istanbul. La màgia de disputar competició europea dona la possibilitat de veure’s les cares amb equipassos, com és el cas dels turcs, que compten amb un entrenador a qui se'l podria catalogar com a VIP dins del panorama de la pilota taronja: David Blatt (ex dels Cleveland Cavaliers de l’NBA). I el roster té francament una qualitat sobrada per aixecar el títol i ser carn d’Eurolliga la següent campanya amb Jajuan Johnson, Howard Sant-Roos i Scottie Wilbekin com a figures destacades.

Formar part del certamen europeu és un premi més que merescut per als del Principat, arran de l’èxit durant el curs anterior, ara bé, segur que senta millor voltar pel continent després d’haver fet correctament els deures. En qualsevol cas, els de l’egarenc Joan Peñarroya tindran l’obligació d’aixecar-se –prioritàriament de moral– des de l’infern turc, i sobretot, mirar de donar guerra i no deixar-se menjar per un Darüssafaka que vol segellar per la via ràpida la seva presència a la propera ronda. “Anem al camp del líder, i és un dels equips cridats a guanyar la competició. Segurament tenen nivell Eurolliga, amb una capacitat atlètica, física i individual quant a llançaments dels seus jugadors important. Defensivament es mostren força durs i serà un partit de màxima exigència i haurem d’estar endollats si volem treure alguna cosa de profit”, va assenyalar Peñarroya, que hi va afegir que “és un gran repte per la condició del rival, pels noms propis que tenen, qui els dirigeix, Istanbul... Un duel maco”.

Per la seva banda, el segon capità del MoraBanc, Guille Colom, va declarar que “és clar que se’ns presentarà un enfrontament realment difícil, ja que van primers i no han perdut res. És una pista complicada, però nosaltres ja hem guanyat un matx a l’Eurocup i competirem amb l’objectiu d’endur-nos tots els que queden”. De totes maneres, “som conscients que són els més poderosos, tot i que ens trobem més bé que quan va començar aquest nou projecte. Estem en una bona dinàmica i podem anar allà a lluitar contra ells i buscar arribar al final amb un marcador el més igualat possible”. El petit dels Colom va finalitzar explicant que “enfrontar-nos a clubs de renom, de gran pressupost i afició és il·lusionant i ens desperta moltíssima ambició. Hem de valorar el punt en el qual ens situem, perquè tenim la sort de ser-hi i batallarem per intentar passar de fase”.

FERNÁNDEZ, A LA LLISTA ESPANYOLA DE LA DISCÒRDIA

La Federació Espanyola de Bàsquet va fer ahir pública una llista de 24 jugadors preseleccionats per als dos partits que disputarà la selecció de fase de classificació per al Mundial de la Xina del 2019. El base del MoraBanc, Jaime Fernández, hi figura i si res no canvia entre la guerra FIBA-Eurolliga, hi anirà. Quino Colom també està preconvocat.

tracking