Bàsquet

Copeland és l'escollit

El MoraBanc Andorra incorpora l’aler-pivot Chris Copeland, que la campanya passada havia jugat al Tofas Bursa turc

Copeland és l'escollit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra ja té el nou fitxatge per suplir la baixa fins al mes de març de Beqa Burjanadze. Es tracta de Chris Copeland, aler-pivot nord-americà de 33 anys i 2,03 metres d’alçada que tindrà contracte fins a finals de febrer, tot i que amb possibilitats d’allargar-lo fins que finalitzi la temporada. El nou jugador de l’entitat tricolor s’incorporarà a la disciplina de Joan Peñarroya a finals de la setmana que ve, després del doble desplaçament a la pista del Divina Seguros Joventut (demà) i del Darussafaka Istanbul (dimarts), i llavors serà presentat com a nou jugador del club.

L’últim equip de Copeland va ser el Tofas Bursa de la lliga turca, on la temporada passada va fer 9 punts i 3 rebots per partit de mitjana. El jugador nord-americà va arribar al país otomà després de fer la pretemporada amb els New Orleans Pelicans de l’NBA, però va ser tallat per l’equip abans d’iniciar la campanya. Aquesta no ha estat la seva única experiència a la lliga professional americana, on ha passat quatre cursos entre el 2012 i el 2016, a més de periples europeus per les lligues d’Alemanya, Bèlgica i Holanda.

El seu debut a l’NBA va ser amb els New York Knicks, on el curs 2012-2013 va disputar 65 partits entre temporada regular i play-off, 14 dels quals com a titular, amb una mitjana de 9 punts i 3 rebots. Precisament en aquesta campanya va signar la seva millor actuació a la millor lliga del món en un matx al Madison Square Garden entre els Knicks i els Atlanta Hawks, on Copeland va fer 33 punts, 3 rebots i 2 taps. Les altres tres temporades a l’NBA van ser més discretes i va fer 3,7 i 6,2 punts de mitjana als Indiana Pacers en les seves dues campa-nyes a Indianapolis, i 2,1 als Milwaukee Bucks, a la seva última experiència americana abans de tornar al vell continent.

Pel director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, Copeland “és un jugador versàtil que ens podrà ajudar en una posició en què estem necessitats per la baixa de Beqa Burjanadze”, i va afegir que “és un aler-pivot amb bona mà des de fora, i intens a prop de la cistella. Pensem que ens pot ajudar molt i tenir un bon impacte a l’equip”.

VÍCTIMA D’UN APUNYALAMENT

Copeland va ser conegut per part del públic l’any 2015, quan va ser apunyalat a la sortida d’una discoteca del barri de Chelsea de Nova York després d’una discussió amb la seva exdona, Katrine. Una tercera persona va entrar a la disputa i va clavar una ganivetada tant al jugador com a la que llavors era la seva parella.

JANKOVIC FIA LA PRIMERA VICTÒRIA A FORA A LA DEFENSA I FA AUTOCRÍTICA PERSONAL

Vladimir Jankovic va analitzar el duel que el MoraBanc Andor­ra disputarà demà contra el Divina Seguros Joventut, i va afirmar que la clau serà la defensa: “estem en el bon camí treballant molt, i cada dia que passa estem millor. Tota reacció passa per la defensa, i a partir d’aquí ja podrem pensar en l’atac”. En cas de triomf al Palau Olímpic de Badalona, els tricolors aconseguirien la primera victòria a domicili aquest curs, i l’aler va declarar que “estem feinejant amb aquest objectiu d’aconseguir el primer triomf fora de casa, que per a nosaltres és molt important, i la guia per estar a prop d’aconseguir-ho és seguir amb el treball defensiu que vam fer l’altre dia contra l’Iberostar Tenerife”.

El jugador serbi amb passaport grec és una de les noves incorporacions dels tricolors aquesta temporada i també va analitzar el seu inici de curs a nivell personal: “estic entrenant molt durament i jugar millor sempre és un objectiu. Per a mi és important mostrar el que puc fer dintre de la pista, i he de millorar la meva concentració, sobretot en el rebot, tant ofensiu com defensiu, i en els meus percentatges de tirs de dos i tres punts”. Per últim va cloure que “al cap i a la fi, el més important no és el que aporti cada jugador, sinó que al final l’equip guanyi”.

tracking