Política espotiva

Estabilitat en les beques d'alt rendiment

El programa ARA repartirà 326.516 euros a 51 esportistes entre ajuts i premis per resultats

Estabilitat en les beques d'alt rendiment

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, va presentar ahir les beques del nou cicle, el dotzè concretament, del programa ARA (alt rendiment d’Andorra), que tindrà un lleuger increment pel que fa a la quantitat econòmica, però no així pel que fa als esportistes becats, que passaran de 57 a 51. A hores d’ara, els ajuts aprovats pugen a 278.416 euros (respecte als 276.161 de l’any passat), tot i que encara falta acabar de concretar els imports per als membres de la Federació Andorrana de Muntanyisme, en les modalitats d’estiu, i de la Federació Andorrana d’Esports de Gel, que tot just han finalitzat la temporada.

Els ajuts de l’ARA es divideixen en cinc categories diferents: elit, plans especials, promeses, joves promeses i ajuts a l’estudi. El programa elit tindrà enguany sis esportistes, un menys que l’any passat, amb un clar domini de la Federació Andorrana d’Esquí. En aquesta categoria hi ha l’esportista que rebrà l’ajut més gran, el surfista de neu Lluís Marín, que repetirà en aquesta posició, però baixant dels 28.000 euros de l’any passat als 22.000 euros per a aquest dotzè cicle. L’acompanyen en el programa elit Joan Verdú, Mireia Gutiérrez, Marc Oliveras, Irineu Esteve i Xavi Areny.

El programa de promeses ha passat de 31 a 29 esportistes, i destaca la presència de la palista Mònica Doria, que rebrà 12.000 euros, o Roger Puig, amb la mateixa quantitat. Els agraciats a la categoria de joves promeses també s’han reduït de13 a 11, mentre que en els plans especials, a hores d’ara només hi ha l’esquiador de muntanya David Albós (l’any passat hi havia sis esportistes), a falta que es tanqui la temporada de curses de muntanya i de patinatge sobre gel. Per últim, es destinaran 28.226 euros al programa d’ajuts a l’estudi entre 20 alumnes de batxillerat lliure, 59 d’esport-estudi i 11 universitaris.

ELS PREMIS PER AL 2018

Paral·lelament a les beques, el programa ARA també atorga premis en funció dels resultats esportius aconseguits en competicions internacionals en categoria absoluta. Aquest concepte encara no està definitivament tancat per enguany, però la previsió que ha fet la secretaria d’Estat d’Esports és d’uns 45.000 euros, en contraposició als 36.200 euros de l’any passat. Aquest augment respon en gran manera als resultats dels Jocs dels Petits Estats que es van disputar a San Marino, ja que des de fa tres edicions tots els medallistes en aquesta cita també reben un premi de l’ARA.

Estabilitat en les beques d'alt rendiment

tracking