ACB Lliga Endesa

Triomf contra el Gran Canària amb final d'infart

El MoraBanc Andorra s’estrena a la Lliga Endesa amb un triomf sofert després de tenir 16 punts d’avantatge al tercer quart

Triomf contra el Gran Canària amb final d'infartFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va costar, però va acabar caient. El MoraBanc Andor­ra va sumar ahir la seva primera victòria de la temporada en superar l’Herbalife Gran Canària per 78 a 76. Els tricolors van arribar a tenir 16 punts d’avantatge i van anar per davant en 34 dels 40 minuts del partit, però fidels a la dinàmica de la temporada de finals ajustats, van encaixar un parcial de 17 a 26 a l’últim període que va fer perillar el triomf. L’eslovè Jaka Blazic, amb 19 punts, 8 rebots i 21 de valoració, va ser el més destacat, escudat pel capità, Oliver Stevic, que també va valorar 21, va anotar 12 punts i va aconseguir 9 captures.

La igualtat va marcar l’inici del matx, amb diferències mínimes i constants alternances al marcador. Blazic i Albicy van liderar els locals amb 5 punts cadascun i el MoraBanc Andorra va tancar el primer parcial amb un avantatge mínim de 22 a 20. El segon període va començar amb un parcial de 2 a 7 amb els canaris liderats per Albert Oliver, però es tricolors de seguida va reaccionar i van obrir la diferència fins als 8 punts (35-27) amb les aportacions de Karnowski i Blazic, i encara hauria pogut ser més gran si no fos per les errades des del tir lliure. El duel va entrar en un intercanvi de cops i va mantenir-se la màxima difèrència per al MoraBanc Andorra abans del descans (41-33).

A la represa es van veure els millors instants del conjunt de Joan Peñarroya, que va situar l’electrònic amb 16 punts de marge amb el 53 a 37. Però l’Herbalife Gran Canària va aprofitar una falta antiesportiva d’Andrew Albicy i transicions ràpides per tornar a entrar al partit i rebaixar la diferència fins a la meitat (55-47). Després l’antiesportiva va ser de Mekel, i els del Principat ho van aprofitar per tornar a posar la diferència per sobre dels 10 punts just abans d’encarar els 10 minuts decisius del matx (61-50).

Elpartit va escalfar-se a l’últim període, amb els de l’arxipèlag fent 3 cistelles quasi seguides, Eulis Báez rebent una tècnica per encarar-se amb el públic en ser substituït i amb el Poliesportiu protestant les decisions de la tripleta arbitral. Els fantasmes de l’actual temporada amb les der­rotes per marges estrets van tornar a aparèixer al fortí tricolor amb dues cistelles de Balvin i Eulis Báez que situaven el marcador amb un ajustat 77 a 76 a poc més de 2 minuts del final.

I el que contra el Fuenlabrada i Múrcia havia sortit creu, ahir va ser cara. Un tir lliure d’Stevic va posar el 78 a 76 que acabaria sent definitiu, però enmig va tocar patir, i de quina manera. Eriksson va fallar un triple des de 8 metres i un tir de 2. La falta provocada per Blazic amb els visitants en bonus va alleujar el públic, però l’eslovè va errar els dos llançaments, i l’Herbalife Gran Canària va tenir un darrer triple des de camp propi de DJ Seeley per guanyar el matx. El tir va anar directament al tauler i la victòria va quedar-se a casa. Queden coses a millorar, però és més fàcil fer-ho amb un triomf al sac. Ara ja toca pensar en Torí.

Triomf contra el Gran Canària amb final d'infart

tracking