Trial

Toni Bou no dona per perduda la cita mundialista de Sant Julià

El resident va mostrar-se confiat que la prova segueixi al Mundial

Toni Bou no dona per perduda la cita mundialista de Sant JuliàFernando Galindo

Fa més de tres setmanes que l’empresa promotora del Mundial de trial, Sport7, va publicar un calendari preliminar per al Mundial del 2018 en què no apareixia Andorra, però les reaccions amb relació a aquest aspecte se segueixen succeint. Ahir va ser el torn de l’estendard d’aquest esport, el resident Toni Bou, que suma 22 títols de campió del món tant en exterior com sota cobert. El pilot català va afirmar “estar molt sorprès perquè és una prova molt important per al Mundial”, i hi va afegir que “en el meu cas no dono per perdut que estigui al calendari, s’ha d’acabar de parlar amb el promotor”.

El corredor resident també va manifestar que espera “que pugui acabar sent a la llista perquè és positiu per als pilots, per a l’organització de Sant Julià i per al promotor mateix, perquè fa molts anys que la cursa és al Mundial i seria una pena perdre-la”. El president de l’FMA, Josep Puntí, va reiterar que estan “treballant amb el promotor perquè la cita lliure de l’1 i 2 de setembre pugui ser a Andorra, però ells han de valorar les seves opcions”. La decisió final haurà d’esperar fins a final de novembre, quan l’assemblea de la FIM, que es reunirà a Andorra, aprovi tots els calendaris de les especialitats del món de les dues rodes.

Sant Julià de Lòria acollirà aquest cap de setmana la sisena cursa del Campionat d’Espanya de trial amb la presència de la majoria dels millors pilots del món de l’especialitat. Hi haurà un total de 77 inscrits que competiran en les diferents categories: TR1, TR2, TR3, TR4, júnior i cadet. En TR1 tot apunta al fet que tornarà a ser una lluita entre Toni Bou i Adam Raga. El resident podria proclamar-se campió a casa, i per fer-ho només necessitaria sumar un punt més que Raga. Bou va admetre que li faria “molta il·lusió aconseguir el títol aquí, a Andorra. L’objectiu és guanyar-lo i fer una bona cursa aquí, al país”.

El trial tindrà 12 zones repartides entre el sector de Nagol i el riu Consellers, i tant Bou com Adam Raga i Albert Cabestany van celebrar la decisió de l’organització d’incorporar zones de riu al recorregut. La prova tindrà presència andorrana amb Oriol Pi participant en categoria júnior.