Koldo renovarà

El seleccionador ha de negociar la continuïtat amb la federació, amb la qual no s’espera que hi hagi problemes per arribar a un acord

Koldo renovaràXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana ja ha deixat enrere una altra fase de classificació i com és habitual en finalitzar un cicle de partits toca fer balanç i plantejar-se el futur en diversos fronts. Una vegada es paeixin els últims resultats, especialment la dolorosa i inesperada golejada a Letònia, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) farà el balanç que pertoqui del que han estat els dos últims anys. Evidentment, aquest serà excel·lent. Quatre punts històrics assolits aquest any revitalitzadors, especialment a la primera meitat, en tenen la culpa.

Etiquetes:

L’any va començar amb la fi de la ratxa negativa de 86 partits sense guanyar amb aquell triomf en partit amistós a San Marino per 0 a 2 al febrer. Aquell enfrontament es va disputar com a preparació per al que venia un mes després, en què novament es va aconseguir fer història amb l’empat contra les Illes Fèroe a l’Estadi Nacional el 25 de febrer, sumant així el primer punt en partit oficial després de 12 anys. Però el veritable èxit arribaria un parell de mesos i mig més tard. El 9 de juny del 2017 serà una data marcada per sempre a les pàgines d’història de la selecció amb la victòria per 1 a 0 contra Hongria amb gol de Marc Rebés. S’assolien així quatre punts en una fase i s’acabava amb una sequera de victòries en partits oficials d’anys, complint així un desig molt anhelat a les rondes de classificació prèvies.

Són precisament aquests quatre punts els que han de guiar el futur del combinat nacional. Un dels aspectes més immediats a resoldre, i segurament dels més senzills, és el de la banqueta. Koldo Álvarez va renovar per a una fase més fa tot just dos anys i ha de negociar ara la continuïtat amb la federació. Tradicionalment, la relació entre les dues parts ha estat excel·lent i no hi ha hagut problemes d’entesa, per la qual cosa s’espera que tant Koldo com la junta directiva apostin per la continuïtat.

Fa dos anys que es venia d’una nova fase sense puntuar, estava més en dubte la renovació del seleccionador, que va haver de presentar un pla de treball per convèncer la federació per poder seguir. Aquest projecte dissenyat pel tècnic encara seguiria vigent de cara als propers anys, ja que hi ha objectius del pla per complir. No obstant això, els quatre punts són el millor aval per mantenir la relació. De moment, però, encara no s’han assegut a parlar per tractar la renovació i amb el proper partit oficial encara a mesos vista (serà el primer de la nova Lliga de les nacions, el setembre de l’any vinent) no hi ha pressa per tancar-la.

Camí dels vuit anys

Excepte sorpresa majúscula, Koldo renovarà i sumarà més anys dirigint el combinat nacional. Actualment, amb 47 anys, està a prop dels vuit, des que a principi del 2010 va substituir David Rodrigo, que en feia uns 11 que era l’entrenador i alguns menys també de director tècnic, càrrec que continua ocupant. Aleshores es van voler separar les dues tasques i la junta d’aquella època va apostar per Koldo. El tècnic s’ha anat mantenint tot aquest temps i s’apropa a poc a poc al rècord d’anys ocupant el càrrec de seleccionador que ostenta Rodrigo. No se sap per a quant de temps més serà, però de moment hi ha Koldo per a una bona estona.

ENTRENAMENTS DELS SPECIAL OLYMPICS AMB SAVIOLA

L’equip d’Special Olympics d’Andorra va rebre dijous la visita de l’ex-futbolista professional i actual segon entrenador de l’Enfaf Crèdit Andorrà cadet, Javier Saviola, que va compartir una estona amb els joves jugadors en un dels entrenaments.

tracking