Bàsquet

Preocupació moderada

El mal inici de curs no fa saltar les alarmes al MoraBanc Andorra, que amb un triomf recuperaria
la confiança

Preocupació moderadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra ha completat el pitjor inici de temporada dels últims quatre, des que va tornar a la màxima competició espanyola. Des d’aleshores, mai no s’havien perdut el quatre primers partits oficials. De fet, sempre s’havia guanyat algun dels tres primers. Venint d’una campanya com la passada, plena d’èxits, aquesta arrencada ha agafat a contrapeu el club i els aficionats, que després d’un estiu en què s’ha conformat una plantilla prometedora tenien les expectatives altes de cara al nou curs. A més, la pretemporada havia contribuït a situar el llistó més amunt, amb només una derrota i amb victòries de prestigi, com les dues contra el vigent campió de la Lliga Endesa, el València, entre altres.

No obstant això, l’equip ha topat de ple amb una realitat inesperada perquè cal millorar molts aspectes del joc i als jugadors, especialment a alguns dels nous, els fa falta donar un pas endavant important. El rebot i la manca d’encert exterior i des de la línia de tir lliure han desembocat en un joc que no transmet la mateixa energia que l’any passat.

Això, evidentment, ho saben a l’entitat tricolor, que està en una situació delicada però que de moment manté la calma. “Evidentment estem en certa manera preocupats per la sensació d’angoixa que va desprendre l’equip a l’Eurocup. Ens hem de treure ràpidament aquesta poca espurna. En això sí que estem preocupats, però en general no ho estem perquè pensem que el nivell de l’equip és força bo i que serem competitius. Així ho hem demostrat en els quatre partits que hem jugat fins ara”, exposa el director general, Francesc Solana, que veu que necessiten “una victòria per treure’ns la sensació d’angoixa. És important aquesta part i que l’equip torni a jugar amb confiança, alegria i espurna”.

La propera oportunitat, que serà una autèntica prova de foc, tindrà lloc diumenge vinent contra l’Herbalife Gran Canària, un conjunt que ha començat molt bé la temporada i que s’ha mostrat molt fort, amb tres triomfs en lliga i un en Eurocup. “No podem pretendre sortir ja perdedors. Hem de tenir la mentalitat de competir i segur que tindrem les nostres oportunitats, com hem tingut fins ara”, indica Solana.

Mentre es fa feina als entrenaments per millorar les mancances a la pista, el director general treballa als despatxos per millorar les mancances al vestidor. La baixa de llarga durada de Beqa Burjanadze va obligar a reactivar la cerca pel mercat, que actualment se centra principalment en els descartats de l’NBA. La setmana vinent comença la competició americana i els clubs estan acabant de perfilar les plantilles, amb l’obligació de tallar molts jugadors a prova. “Volem un ala-pivot que aporti físic i rebot, que és una de les mancances que ens hem trobat. Bàsicament el que és el Beqa. Amb amenaça exterior, sòlid en el rebot i que tingui una part física que complementi Shurna, que no és tan físic”, assenyala Solana.

El director general no es marca terminis per tancar aquesta operació i assenyala que la voluntat és que arribi amb un contracte fins a final de temporada amb opció a rescindir-lo si veuen que no és necessari quan Burjanadze estigui disponible. “Veurem com va el dibuix de les negociacions”, comenta. Sigui qui sigui l’ala-pivot que arribi, i veient els primers descartats de l’NBA, tot apunta que arribarà un jugador jove i, òbviament, de qualitat. Entre alguns dels ja descartats hi ha, per exemple, el número 1 del Draft del 2013, Anthony Bennett, tallat pels Phoenix Suns. És evident que el seu catxet és molt elevat, però demostra que les possibilitats són interessants.

tracking