Per oblidar

Andorra tanca el Premundial de Rússia amb una dura golejada contra Letònia per 4-0

Per oblidarFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va tancar la fase de classificació per al Mundial del 2018 amb una derrota per 4-0 contra Letònia. Totes dues seleccions arribaven al matx buscant no acabar en última posició del grup B, i els locals van fer més mèrit per aconseguir-ho.

Etiquetes:

L’equip nacional va sortir glaçat, igual que el clima que hi ha via a la nit de Riga, tal com va demostrar l’emprenyada de Koldo Álvarez quan només s’havien disputat 2 minuts de partit. I tot just passat el minut 11, Kjuskins va fer una centrada des de l’esquerra que Ikaunieks va rematar amb el cap per posar el primer en el marcador. Andorra no es va ensorrar amb el gol, i va gaudir d’un petit tram de superioritat en què hauria pogut arribar l’empat. Primer va ser Ilde Lima, que va enviar alta una centrada de Marcio quan estava molt forçat. Després va venir la més clara, passada a l’espai per Jordi Aláez, el davanter encara el porter sol dintre de l’àrea, i la seva rematada surt per sobre del travesser. I l’última, tot seguit, una altra centrada de Marcio des de la dreta, i Aláez intenta sorprendre amb un toc d’esperó que marxa desviat.

Andorra es mostrava còmoda sobre la gespa, però Letònia va tallar dràsticament el moment dels tricolors amb el 2-0. Una altra pilota lateral, en aquest cas des de l’esquerra, Ilde Lima i Jose Antonio no s’entenen i apareix per darrere Sabala per fer a plaer el segon de la nit. Aquest va ser gairebé mortal per al combinat nacional, que no va tornar a generar perill a la resta de primera meitat. Sí que ho va fer l’equip local, que primer amb un tir desviat de Solovjovs i després amb un xut llunyà d’Indrans haurien pogut fer encara més gran la ferida abans de passar pel vestidor.

La segona meitat no va ser gens millor. Va començar amb una jugada individual de Kluskins que va estar a punt de marcar, i va seguir amb dues dianes més que van fer la ferida encara més gran del que ja ho era abans del descans. Totes dues en segona jugada després d’un córner que va provocar la desesperació andor­rana. Primer va ser Sabala, que feia el seu doblet particular, amb una rematada tot sol al segon pal després d’una doble centrada. I després va apuntar-se a la festa Tarasovs, una altra vegada després d’un córner, va fer amb el cap el 4-0.

No va ser el dia d’Andorra, que gairebé no es va aproximar a la porteria letona durant tota la segona meitat. De fet, l’única arribada va ser amb una falta lateral pentinada per Ilde Lima i que Emili Garcia va enviar al fons de la xarxa amb l’acció ja anul·lada per l’àrbitre per fora de joc del defensa andorrà. Tot el contrari per a Letònia i el seu seleccionador, Aleksandrs Starkovs, que només havien sumat 4 punts en tota la fase, igual que Andorra, però que ahir va regalar-se una festa davant de la seva afició a l’Skonto Stadion de Riga. Les males notícies no només van arribar amb el resultat, també amb la lesió d’Aez, que va haver de deixar el camp després d’una dura entrada del local Uldrikis.

El Premundial ja és història per a Andorra i el rècord de punts no va arribar. La següent cita oficial de la selecció serà el mes de setembre del 2018 quan comenci la nova Lliga de les Nacions.

LES CLAUS

Cops seguits

Andorra havia intentat reaccionar al primer gol de Letònia amb tres aproximacions, però quan millor estaven va arribar el 2-0 fruit d’una badada defensiva del combinat tricolor

Les bandes

Tots els gols que va encaixar ahir l’equip nacional van arribar després de centrades per totes dues bandes. Amb rematades de cap, o amb els peus, però des dels extrems letons

tracking