FASE DE CLASSIFICACIÓ MUNDIAL RÚSSIA 2018

Andorra vol fer història amb un rècord de punts al premundial

El vestidor de la selecció afronta el duel clau d’aquesta nit amb l’objectiu de fer història amb un rècord de punts

Andorra vol fer història amb un rècord de punts al premundialFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 6 de setembre del 2016, a l’Estadi Nacional, la selecció andor­rana va començar el Pre­mundial amb una derrota per 0-1 contra Letònia. Ara, poc més d’un any després, el combinat tricolor torna a trobar-se amb els letons per tancar la fase amb sensacions diferents gràcies als punts obtinguts amb l’empat contra les Illes Fèroe i el triomf davant d’Hongria, i els de Koldo Álvarez aniran pel triomf, que significaria aconseguir el rècord de punts de la selecció en una fase de classificació per al Mundial o per a l’Eurocopa, a més de no acabar a l’última posició del grup B.

Un dels jugadors importants de la selecció, Marc Pujol, tenia clara la importància del matx d’avui: “és una final per a nosaltres, perquè és l’últim partit de la fase i és un duel en què tenim possibilitats d’assolir una fita històrica per a Andorra”. El futbolista va assegurar que la recerca d’aquest rècord no els posa una pressió extra, sinó que els motiva més: “jugant amb Andorra crec que de pressió no en tens cap ni una, tot el que puguis fer és millorar el que vas fer a l’últim partit. Tenim molt poc a perdre i moltíssim a guanyar”.

Per la seva banda, el tècnic de la selecció, Koldo Álvarez, va remarcar que “el primer objectiu és seguir progressant i fer les coses ben fetes, i intentarem que això ens doni per sumar punts, però hem de ser fidels a nosaltres mateixos”. Andorra tindrà les baixes de Moi i Víctor per lesió, i Cristian i Vales per lesió, un fet que “trastoca una mica”, segons Koldo, que malgrat tot va afegir que “estem preparats per suplir les absències”.

Letònia arriba al duel d’aquesta nit després d’un empat a 0 contra les Illes Fèroe, que posava fi a la ratxa de 9 partits seguits perdent. El tècnic d’Andorra s’espera “la millor versió de Letònia. Venen amb moral després d’empatar, i han canviat l’entrenador fa poc i vol donar-li el seu estil a l’equip”.

La gespa, també protagonista

La gespa del Skonto Stadions de Riga va erigir-se com a convidada de luxe a la prèvia d’ahir. La pluja caiguda a la capital de Letònia durant la setmana passada va deixar la catifa de l’estadi malmesa, fins al punt que representants de la FIFA i de la UEFA van decidir de manera unilateral que durant el dia d’ahir no s’utilitzés l’escenari del partit per fer els habituals entrenaments previs per veure si millora la situació, i Andorra va haver de fer la seva sessió preparatòria a l’Estadi Arcadia, de gespa artificial.

La previsió meteorològica per avui dona pluja durant tot el dia i temperatures baixes, així que l’estat de la gespa serà un factor més a unir al desenvolupament del matx d’aquesta nit.

Andorra vol fer història amb un rècord de punts al premundial

tracking