ACB Lliga Endesa

Derrota amarga a segons del final

El MoraBanc perd el primer matx a casa, davant el Fuenlabrada, per culpa d’una cistella a pocs segons del final de la pròrroga

Derrota amarga a segons del finalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra va engegar ahir la temporada ACB a casa sorprenentment amb un derrota bastant dramàtica davant el Montakit Fuenlabrada. Amb el marcador 94 a 93 a les acaballes de la pròrroga, un tros de cistella de dos punts de l’escorta mexicà Paco Cruz va gelar els 3.741 espectadors que es van donar cita al Poliesportiu d’Andorra un dimecres a la nit per no faltar a l’estrena del MoraBanc.

Un triplàs de Jaka Blazic, que no va poder continuar per lesió a l’inici del temps extra, va fer pujar el 83 a 83 i va servir per forçar cinc minuts més que van acabar de la pitjor manera possible. Tot el dramatisme va venir perquè els andorrans no van quallar un gran partit, per exemple el rebot va tornar a ser l’assignatura pendent (23 captures per als tricolors i 45 per al Fuenla) i van errar vuit tirs lliures, així que guanyar semblava impossible. El nord-americà David Walker va obrir la llauna particular d’anotació amb un triple a nou segons del final de la pròrroga i quan el resultat era de 91 a 93. Absolutament ningú s’esperava que els de Néstor García poguessin sumar i encara menys amb escassos segons de marge.

En termes generals, tot es va iniciar amb els nervis d’un primer dia d’escola, a causa que la meitat de la plantilla es va estrenar al Poliesportiu. Jaime Fernández, Blazic, Vlado Jankovic, John Shurna, Moussa Diagné i Przemek Karnowski sabien que la campanya passada aquest va ser el temple de la victòria, de la passió, del patiment, del creixement i de les alegries de milers d’aficionats, que cada cap de setmana van deixar-se la veu i l’ànima per acabar de rubricar un equip intractable com a local. Ja ho va advertir l’entrenador, Joan Peñarroya, a la prèvia que molts viurien noves sensacions i emocions. Per exemple Fernández, després de la típica presentació dels jugadors i l’staff tècnic abans del matx ja enfilava el mig de la pista, probablement per pura noció del curs anterior amb el Movistar Estudiantes, i ell mateix amb un somriure va fer marxa enrere per no faltar a la fotografia de grup. Si bé el Reial Madrid diumenge passat va arribar al descans amb 50 punts a l’electrònic, els també de la comunitat autònoma de Madrid en va anotar 41. Una lleugera millora defensiva que es va veure molt reforçada amb els 42 punts que van aconseguir els del Principat. El gegant Karnowski va sortir de titular i va estrenar l’electrònic gràcies a la potència a la pintura i Andrew Albicy es va posar morat des de la línia de tres punts.

El xoc es va convertir en un intercanvi de cops igualat fins a la meitat del tercer període, quan els visitants van decidir posar ter­ra pel mig amb Popovic, Rupnik, O’Leary i Eyenga. Tant és així que al quart període van assolir una màxima diferència de nou punts i aleshores va aparèixer Jankovic per fer-ne set de consecutius i fer aixecar la gent. Al final Cruz la va asseure i toca pensar a aconseguir el primer triomf.

Derrota amarga a segons del final

tracking