ACB Lliga Endesa

El MoraBanc cau a la pista del Madrid

El MoraBanc es queda sense ‘donar la campanada’ davant el Madrid per culpa d’una primera part poc lúcida

El MoraBanc cau a la pista del Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer partit de temporada sempre és complicat i encara més si és a la pista d’un Reial Madrid amb noms de carn d’NBA com Luka Doncic o Anthony Randolph, i si l’equip es troba en procés de carburació i/o coneixença. El Bàsquet Club MoraBanc Andorra va estar a prop, però no va poder donar la campanada ahir al WiZink Center contra un Madrid que, tot i les baixes de Sergio Llull i Rudy Fernández, va demostrar que no necessita aferrar-se a cap de les seves estrelles per fer mal a qualsevol rival que se li posi al davant (94 a 88).

La campanya anterior es van disputar fins a sis matxs entre les dues entitats i a aquestes cites els jugadors d’aleshores respiraven un aire calent i de revenja, segurament pel punyent era campo atrás de la Copa del Rei. Ara bé, a la capital espanyola també es va veure un MoraBanc amb ganes, que certament ho va intentar i va tenir moments de lucidesa de cara a cistella. No obstant això, per vèncer els blancs s’han d’alinear els astres i sobre el parquet cal estar fi i concentrat els quatre períodes. El xoc va començar amb clar domini madridista gràcies al canell del base Fabien Causeur i del joveníssim campió d’Europa Doncic (8 a 0), mentre que per parar la sagnia van aparèixer Jaka Blazic i David Walker. L’eslovè va quallar un duel immens assolint 20 punts i 12 de valoració, però, per exemple, el seu caseller de rebots es va quedar a zero, igual que el del gegant Przemek Karnowski. Una assignatura pendent –41 en contra i només 22 a favor en el total–, que a l’electrònic va passar factura. Al segon període no hi va haver millora. Ni les esbroncades de l’entrenador, Joan Peñarroya, en els temps morts van funcionar i el seu conjunt va facilitar la feina als homes de Pablo Laso per culpa de la desorganització i la passivitat defensiva, permetent que el Reial Madrid arribés a cinquanta punts abans del descans.

A la represa la història va canviar i els tricolors van fer valer l’adjectiu que els va pertocar per ahir: intermitents. Jaime Fernández va prendre la batuta, va començar a remenar la pilota i les jugades van sortir. El mateix base madrileny, Oliver Stevic des de la pintura i un parell de triples de John Shurna van valer per retallar quinze punts de diferència i situar-se a vuit (53 a 45). A partir d’aquí els locals es van desinflar i els visitants van saber aprofitar el seu moment i aleshores Blazic va prendre responsabilitats fent un doblet des de la línia de tres que va fer embogir els andorrans. El Madrid va tornar a estar contra les cordes, en aquell moment s’hi van enfrontar de tu a tu i els van mirar als ulls, tant és així que es van posar a un (57 56) i els van deixar amb tan sols 13 punts. Els darrers deu minuts es van iniciar amb el 60 a 63. Els madridistes, però, saben quina història d’èxits tenen al darrere i Trey Thompkins i Ognjen Kuzmic van tornar a posar terra pel mig. Tan a prop d’aconseguir-ho però alhora tan lluny. A casa serà diferent.

El MoraBanc cau a la pista del Madrid

tracking