El Barça guanya un partit a porta tancada per la situació a Catalunya

El club blaugrana demana suspendre el duel però la lliga no ho accepta i es decideix jugar sense públic en senyal de protesta

El Barça guanya un partit a porta tancada per la situació a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La situació sociopolítica que es va viure ahir a Catalunya pel referèndum d’autodeterminació va marcar clarament l’enfrontament d’ahir de l’FC Barcelona contra Las Palmas. Veient la complicada situació als carrers de tot el territori català, el club blaugrana va demanar a l’LFP ajornar el partit, però l’ens futbolístic, així com la federació espa­nyola i el conjunt canari, s’hi van negar, i en cas que l’FC Barcelona decidís suspendre’l pel seu compte hauria pagat amb la derrota en el duel a més de tres punts de sanció.

La directiva del club, així com la plantilla, va decidir jugar però a porta tancada en senyal de protesta, tal com va assegurar Josep Maria Bartomeu. “Veiem amb molta pena el que està passant i per això hem decidit que en comptes d’anul·lar el partit, que era el que volíem tots, jugar-lo de manera excepcional, sense públic, perquè es vegi un partit de futbol que no té res a veure amb la normalitat que hem jugat durant la nostra història”, explicava el president, que hi afegia que “no s’ha fet així per seguretat, que estava garantida”.

La idea del màxim dirigent del Barça, però, no va estar ben rebuda per la massa de socis del Barça, que eren partidaris de no jugar i fins i tot perdre els 6 punts. Tampoc entre membres del club estaven d’acord amb el fet de jugar i fer-ho a porta tancada. El vicepresident del club, Carles Vilar­rubí, va dimitir del seu càrrec, així com el directiu Jordi Monés. Entre els jugadors hi havia diversitat d’opinions i un dels que no estaven a favor de tirar endavant amb el partit va ser Gerard Piqué, que entre llàgrimes va condemnar els fets.

El resultat va ser de 3 a 0 amb un gol de Sergio Busquets i un doblet de Leo Messi.

tracking