Futbol

Cristiano i tots els cracs

El davanter del Reial Madrid lidera la convocatòria de la selecció portuguesa per als compromisos contra Andorra i Suïssa

Cristiano i tots els cracs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció de Portugal es jugarà la classificació per al Mundial de Rússia 2018 el 10 d’octubre vinent contra Suïssa, contra qui només els valdrà una victòria. Tres dies abans, però, afrontarà un partit gairebé de tràmit a Andorra en el qual tampoc se li pot escapar cap punt. Totes les apostes apunten al triomf còmode de la campiona d’Europa, per la qual cosa hi havia arguments sòlids per pensar que el seleccionador lusità, Fernando Santos, es reservaria les seves millors armes contra els tricolors, formant de totes maneres un onze titular potent, per poder afrontar el duel decisiu amb les estrelles descansades.

Aquesta idea seguirà sent una possibilitat fins al mateix dia del partit al Principat, quan esculli els onze que sortiran al camp i els descartats, però de moment Dos Santos va donar ahir una convocatòria de 25 noms per Andorra, i també Suïssa, amb totes les estrelles incloses, i feia pensar que no es reservaria res. Evidentment, el més destacat i líder de la llista de jugadors que vindran a Andorra i trepitjaran la gespa de l’Estadi Nacional és Cristiano Ronaldo, però també hi ha molts altres cracs del futbol mundial, com el seu excompany al Reial Madrid, Pepe, els jugadors de l’FC Barcelona Nelson Semedo i André Gomes o Bernardo Silva (Manchester City), entre molts altres.

“Tindrem una doble jornada important i decisiva. Anem a jugar una semifinal a Andorra i després una final aquí. El focus principal és Andorra, només pots arribar a la final si guanyem la semifinal. He triat els jugadors que ens donen les màximes garanties”, comentava ahir en roda de premsa Santos, que hi afegia que “la història d’Andorra no compta, és un equip diferent. El camp és sintètic i petit, però no és excusa, perquè crec que Portugal gua-nyarà. Aquest equip sempre ha estat molt perillós a casa per a tots els rivals. Qui jugui aquest matx no pot estar pensant en Suïssa, és un partit perillós”.

Aquestes declaracions, per tant, fan pensar que per molt que tinguin una final tres dies després, Portugal alinearà un onze amb els millors jugadors, amb Cristiano Ronaldo inclòs, a qui li agrada jugar-ho tot.

La llista de Portugal la completen Rui Patricio (Sporting), Anthony Lopes (Olympique de Lió), Beto (Göztepe), Cédric Soares (Southampton), José Fonte (West Ham), Bruno Alves (Glasgow Rangers), Luis Neto (Fenerbahçe), Eliseu (Benfica), Antunes (Getafe), William Carvalho (Sporting), Danilo Pereira (FC Oporto), Renato Sanches (Swansea), Joao Moutinho (Mònaco), Joao Mario (Inter Milan), Bruno Fernandes (Sporting), Ricardo Quaresma (Besiktas), Gelson Martins (Sporting), André Silva (AC Milan), Eder (Lokomotiv Moscú), Gonçalo Guedes (València).

Tots ells viatjaran cap a Andor­ra dijous 5, dos dies abans de l’enfrontament, i segons apuntava el diari portuguès A Bola, es desplaçaran amb un avió tipus C295 per aterrar a l’Aeroport de la Seu d’Urgell-Andorra i d’aquesta manera estalviar-se el trajecte amb autobús de tres hores. Per la seva part, el seleccionador nacional, Koldo Álvarez, donarà la convocatòria el dilluns.

CAMPANYA DE LA FEDERACIÓ PER ERRADICAR LES MALES CONDUCTES A FUTBOL BASE

La Federació Andorrana de Futbol, amb el suport del Govern, va presentar ahir la campanya Tolerància zero als insults, amb la qual pretén erradicar les males conductes als camps del futbol base. La iniciativa compta amb tres punts diferents. El primer és que tots els jugadors i àrbitres sortiran al terreny de joc formant un sol grup amb una pancarta en què es podrà llegir l’eslògan de la campanya. El segon punt, el més rellevant, s’enfoca directament als aficionats. Si mostren una actitud que “no s’acordi amb els valors del futbol”, l’àrbitre aturarà el joc i farà un primer avís a entrenadors i delegats dels dos equips. Si el mal comportament segueix, es tornarà a interrompre el partit i a la tercera vegada el partit se suspendrà i l’àrbitre ho farà constar a l’acta. El tercer punt de la campanya torna a posar el focus al camp, on al final del partit els jugadors se saludaran cordialment amb el conjunt arbitral.

La iniciativa s’aplicarà a partir de la setmana vinent per a l’inici de les lligues de base i s’aplicarà també al futbol sala, però de moment no està pensat per a les categories sènior. “La idea és educar i conscienciar la gent, i que en un recinte públic esportiu no es visquin situacions incòmodes, sobretot per la canalla”, va explicar ahir Justo Ruiz, que hi va afegir que “la voluntat és que no se suspenguin els partits i s’utilitzi el punt dos el mínim possible”.

tracking