Canoa

El COA demana la beca de Solidaritat Olímpica per a Doria

És una assignació de 1.000 dòlars al mes fins als Jocs Olímpics per a esportistes amb possibilitats de classificar-s’hi

El COA demana la beca de Solidaritat Olímpica per a DoriaCOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seu del Comitè Olímpic Andor­rà va acollir ahir un homenatge de l’entitat a Mònica Dòria, que es va proclamar campiona d’Europa júnior de canoa a Hohenlimburg el mes passat, i al seu entrenador, Marc Domenjó. En paraules del president del COA, Jaume Martí, “el de Doria és dels millors resultats que hem tingut mai a Andorra perquè mai havíem obtingut una medalla d’or en un Campionat d’Europa”.

La palista té possibilitats serioses d’estar als Jocs Olímpics del 2020 a Tòquio, i és per això que el COA ha demanat al Comitè Olímpic Internacional la beca de Solidaritat Olímpica, un ajut de 1.000 dòlars al mes fins a la disputa dels Jocs per a esportistes que poden classificar-s’hi. Doria va admetre que “si me la donessin m’ajudaria bastant perquè podria viatjar més, conèixer més canals i tenir més ajudes com, per exemple, amb el material”. La decisió definitiva per saber si arriba aquesta beca se sabrà com a molt tard el mes vinent i el president del COA va reconèixer que “sempre soc molt optimista, però crec que hi ha possibilitats de rebre les ajudes d’aquest programa”.

Mònica Dòria va assegurar que la victòria al Campionat d’Europa “és dels moments més feliços de la meva vida”, i hi va afegir que “el resultat m’ajudarà a seguir en les competicions i les temporades que venen, que potser no són tan bones, però cal seguir”. En la mateixa línia es va mostrar l’entrenador, que va indicar que “és important anar pas a pas i la Mònica ho sap bé. Ha de treballar amb humilitat i dia a dia”, i també va recalcar que “té moltes qualitats, com hem vist a Hohenlimburg, però és molt jove. La classificació per a la cita de Tòquio és molt coherent, però la seva carrera és molt llarga i pensem més a llarg termini en París 2024 i Los Angeles 2028”.

Les cites olímpiques queden lluny i el següent torneig per a Doria (i Laura Pellicer) serà el Mundial que arrenca dimecres vinent a Pau. La jove palista és optimista perquè “he remat força cops en aquell canal i si faig bones baixades, sentint-me còmoda i fluint, el resultat arribarà”.

tracking