Curses de muntanya

Els germans Casal, entre els 10 millors

L’Òscar va finalitzar en setè lloc a Escòcia mentre que el Marc va ser vuitè

Els germans Casal, entre els 10 millors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òscar Casal va ser setè i Marc Casal vuitè a la Ring of Steall Skyrace, penúltima prova de la Copa del Món de curses de muntanya en categoria sky. La localitat escocesa de Kinlochleven va acollir la cursa amb un recorregut de 29 quilòmetres i amb 2.500 metres de desnivell positiu. El traçat estava conformat per dues fortes pujades, un tram de pla i dues baixades, que van ser els trams que van perjudicar els representants andorrans a la cursa.

Tots dos van sortir amb el grup capdavanter i van acabar el primer ascens a un minut del líder, però van veure com eren avançats per quatre corredors durant el descens. Al tram pla i a la segona pujada van tornar a recuperar posicions, i Marc Casal va intentar apropar-se al sisè lloc al tram final, però a un quilòmetre per acabar la cursa va equivocar-se de recorregut i va perdre aquesta possibilitat. En tornar al traçat, va veure el seu germà Òscar que va ser qui va entrar primer a la línia d’arribada. Tots dos corredors van admetre que “les sensacions han estat bones tot i les condicions de fang i aigua”, i van reconèixer que hauran “de treballar la tècnica de baixada per no perdre posicions en aquestes parts de les curses”. L’altre corredor del Principat que va participar ahir a Escòcia, Sintu Vives, va ser 23è.

El guanyador de la cursa va ser Stian Angermund-Vik, amb Pascal Egli, segon, i Kris Jones, tercer. Amb aquests resultats, Marc Casal perd llocs a la general i surt dels llocs de podi provisional, ja que tot i millorar els resultats, alguns dels seus rivals com ara Nikolov, Margarit o Egli, van acabar per davant seu i l’avançaran a la classificació general.

RING OF STEALL SKYRACE

CURSA

1. Stian Angermund-Vik (Noruega) 3 h 24’02”

2. Pascal Egli (Suïssa) 3 h 25’26”

3. Kris Jones (Gales) 3 h 26’05”

7. Òscar Casal (Andorra) 3 h 39’58”

8. Marc Casal (Andorra) 3 h 40’05”

23. Sintu Vives (Andorra) 4 h 15’38”

tracking