Bàsquet

Supervivent Karnowski

El MoraBanc presenta el gegant polonès, que fa dos anys va veure perillar la seva carrera per una infecció

Supervivent KarnowskiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va presentar ahir a la seu d’Andorra Turisme la penúltima incorporació per al curs que està a punt de començar, el pivot Przemek Karnowski, que arriba provinent de Gonzaga, on la temporada passada va perdre la final de la lliga universitària contra North Carolina. Però tot i aquesta última temporada on va destacar, la seva carrera els últims anys no ha estat fàcil, i fins i tot va estar a punt d’acabar-se en sec.

Tot va començar a final del novembre del 2015, quan en un entrenament el van desequilibrar i va caure d’esquena. Aquesta situació va provocar-li una hèrnia discal que va fer que hagués de passar pel quiròfan. En principi, el període de recuperació havia de ser curt, però el calvari tot just començava aquí, perquè poc després d’aquesta intervenció Karnowski va anar a veure els metges perquè li havia sortit un abscés (acumulació de pus) a la cama, i arran d’això els doctors van veure que també tenia una infecció dintre del disc lumbar. El gegant polonès va haver de tornar a ser operat d’urgència perquè si no corria el risc de perdre la cama o de no poder caminar més. La infecció, a més, va fer que perdés 30 quilos en tot just un mes.

Els metges van dir-li que fins deu mesos després de l’operació no podria fer res, i de fet, va haver de passar un mes sencer al llit. Però el nou jugador tricolor va entossudir-se, i set mesos després de la cirurgia ja corria per posar-se a punt per a la seva millor temporada: aquesta última. Va ser dels millors de la Universitat de Gonzaga durant la temporada i no es va perdre cap partit en tot el curs. Tot un èxit venint de la situació d’on venia.

Ara tot allò és passat i només pensa en la seva primera experiència com a professional: “la meva prioritat era jugar a l’ACB perquè és la millor lliga d’Europa. El club va trucar el meu agent i el fet de participar en l’Eurocup va ser diferencial. Triar el MoraBanc Andorra no va ser una decisió difícil per a mi”. Sobre les seves qualitats sobre el parquet, va definir-se com “un pivot de la vella escola que també passa la pilota, i li agrada distribuir el joc al pal alt”.

Per la seva banda, el director general del club, Francesc Solana, va afirmar que “des que vam saber que Shermadini no seguiria, vam anar a buscar Karnowski. No té característiques semblants, però creiem que dins del muntatge del joc interior serà un jugador important”.

NOU TEST PER A L’EQUIP

El MoraBanc Andorra jugarà aquesta nit (20.00 hores) un nou partit de preparació, en aquest cas serà a Montsó davant de l’Iberostar Tenerife, una de les revelacions de la passada temporada, igual que els de Joan Peñarroya, i que va guanyar el seu primer títol en adjudicar-se la FIBA Champions League.

tracking