John Shurna

“Seria molt incòmode canviar ara la meva tècnica de tir”

La seva mecànica de llançament no passa desapercebuda. És diferent i a l’hora efectiva, i aquest curs els aficionats del Morabanc la podran gaudir en directe en cada jornada de l’ACB i l’Eurocup

“Seria molt incòmode canviar ara la meva tècnica de tir”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

John Shurna (27 anys, Glen Ellyn, Estats Units) ha passat els seus últims anys canviant d’aires curs rere curs. Ha estat en fins a cinc clubs diferents d’Europa, alguns de primer nivell, com el València Basket o el Darussafaka, i aquest estiu ha aterrat a Andorra per ser un jugador vital. En la semifinal de la lliga catalana contra el Joventut es va lluir amb 19 punts i 34 de valoració.

Les sensacions fins ara són molt bones. Com ho veu des de dins?

Tenim un equip amb molts jugadors amb talent, però també hem mostrat que encara hi ha molta feina a fer. Anem millorant en cada entrenament perquè ens anem coneixent entre nosaltres. Esperem que podem seguir millorant i continuar amb l’èxit que hem tingut fins ara.

És massa aviat per esperar grans coses d’aquest equip?

Sí. Crec que a la pretemporada es tracta de conèixer-nos més entre nosaltres i jugar el millor bàsquet. No ens focalitzem massa en els oponents, sinó en el nostre equip i en el que podem millorar. Quan juguem en pretemporada competim per guanyar, però és un temps en què ens adonem que encara hem de treballar molt. Però penso que aquest és un equip amb altes expectatives per part nostra pel gran talent que tenim.

I de vostè en concret?

No em centro massa en això. Jo només vull ajudar l’equip a guanyar i fer tot el possible perquè l’equip tingui èxit.

És dels pocs de l’equip que ha jugat l’Eurocup. Creu que és molt diferent de l’ACB?

La lliga espanyola té un nivell molt alt, igual que l’Eurocup. Jugant amb diferents equips d’Europa pots veure els estils diferents de joc de cada país. Crec que som un equip que té moltes armes diferents i tenim una bona barreja de jugadors.

Sent més responsabilitat per ser un dels jugadors amb experiència a Europa?

Com he dit, jo només vull ajudar l’equip de totes les maneres que pugui. Si la meva experiència pot ajudar l’equip en diferents situacions estaria encantat de fer-ho. Hi ha un gran grup de jugadors i tinc ganes de començar la temporada. Aquest club va tenir molt èxit l’any passat, han mantingut molts jugadors de l’any passat i espero que jo i els altres nous puguem fer una bona transició per tenir èxit.

Fer 19 punts i 34 de valoració en el tercer partit de pretemporada crea expectacions al seu voltant. Hi està d’acord?

Vaig tenir la fortuna que els companys em van trobar en situacions per anotar. Si mires els dos primers duels, vam tenir molts jugadors que van fer un pas endavant, i crec que això ajudarà l’equip a tenir èxit. Hi ha jugadors diferents que poden agafar protagonisme per ajudar l’equip a guanyar. Estem centrats en el conjunt i no crec que ningú miri individualment per ell.

El que més sobta de vostè és la seva mecànica de tir. Com la va adquirir?

Quan era jove tenia una d’aquelles petites cistelles al soterrani de casa i m’encantava jugar-hi. Allà vaig començar a jugar amb aquest estil de llançament.

Creu que no anotaria tants punts si canviés la tècnica?

No estic segur, és una bona pregunta. Crec que el bàsquet és entrenar, intentar millorar cada dia, i he crescut tan acostumat a treballar de la manera que llenço ara. Sí, seria molt incòmode canviar-ho ara.

Ha pensat mai a canviar-ho?

Sí, quan era jove alguns entrenadors m’ho van intentar canviar.

Però no van poder...

He tingut sempre èxit amb la manera de llançar, així que la deixo tal com està.

Com ha estat la seva vida fins ara a Andorra?

Bé. La gent d’Andorra és amable i l’organització ha estat genial. He gaudit amb els entrenadors i els companys d’equip. De moment molt bé tot.

Què és el que més li ha agradat del país?

No he vist massa. Quan surts a fora, veus les muntanyes i aquesta és una bona manera amb la qual llevar-se. És un país molt maco.

Amb quin company d’equip ha connectat més de moment?

Tots han estat molt amables i han estat genial. És un gran grup de nois. Els que ja eren d’aquí han sigut molt acollidors i els nous tenen un gran caràcter. Amb tots els viatges i entrenaments això fa que sigui més divertit jugar a bàsquet.

tracking