ciclisme

Froome, a un pas de lligar la seva primera Vuelta a Espanya

L’ascens a l’Angliru d’avui serà el tram que decidirà la classificació general

Froome, a un pas de lligar la seva primera Vuelta a Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de tres setmanes des d’aquella contrarellotge per equips a Nimes, que va suposar el tret de sortida de la Vuelta a Espanya 2017, la ronda espanyola està a un pas de cloure amb el primer triomf de Chris Froome. Queden dues etapes, la decisiva d’avui, de 117,5 quilòmetres, tres ports de muntanya, l’últim dels quals serà l’alt de l’Angliru, de categoria especial, i la de demà amb final a Madrid, en què no es produiran canvis en la classificació. El britànic compta amb un marge d’1’37’’ sobre Vincenzo Nibali i ho té tot de cara, però necessitarà un dar­rer esforç per embutxacar-se el triomf i completar el doblet d’aquest any amb Tour i Vuelta.

Etiquetes:

Ahir, en la 19a etapa, el britànic, novament protegit per l’Sky, no va patir per mantenir les diferències en una etapa de transició abans del gran final. L’únic que ho va intentar va ser Alberto Contador, que va arribar a comptar amb més de 20 segons de marge, però va ser neutralitzat a falta de dos quilòmetres d’entrar a Gijón, on estava situada l’arribada, gràcies a la feina dels de l’Sky. A l’espanyol només li queda una última opció avui per mirar d’entrar en posicions de podi, que té a poc més d’un minut.

El triomf va anar a parar a Thomas de Gendt en l’esprint, en què es va imposar a Jarlinson Pantano, Ivan Garcia i al resident Rui Costa, en aquest ordre, que van formar part d’una escapada que va deixar el grup dels favorits a més de 12 minuts. El marge va ser la prova clara que els que miren per la general volien esperar a la jornada d’avui.

Una victòria ‘andorrana’

A falta de les dues etapes d’aquest cap de setmana, la Vuelta a Espanya 2017 està a punt de tancar-se amb només un triomf d’un corredor amb llicència del Principat. És la de Rohann Dennis en la contrarellotge per equips a Nimes, mèrit del BMC. En moltes etapes, els residents s’han quedat a les portes.

tracking