Apuntant cap a Europa

La UE Engordany té pràcticament tancat el fitxatge del davanter centre croat Stiven Rivic, que va jugar a la Bundeslliga

Apuntant cap a EuropaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu dies abans de l’inici de la Lliga nacional de futbol, els vuit equips participants preparen la competició amb els diversos reforços que han arribat o encara ho han de fer per intentar plantar cara i trencar l’hegemonia del Vall Banc Santa Coloma, que suma quatre títols consecutius. Un d’aquests conjunts que vol fer un salt de qualitat és la Unió Esportiva Engordany, que l’any passat va acabar la lliga regular en cinquena posició i va quedar a nou punts de disputar el play-off pel títol. L’objectiu del club escaldenc és apropar-se encara més a la part alta de la taula i disputar competició europea i, per què no, “lluitar per guanyar la lliga”, tal com va admetre Christian Cellay durant la presentació del nou projecte de l’entitat.

Etiquetes:

L’exjugador del Boca Juniors de la primera divisió de l’Argentina és un dels reforços de la UE Engordany per a la campanya que està a punt de començar, i no només jugarà, també serà el director general del club. A més de l’argentí, l’equip ha fitxat l’internacional Sebas Gómez, procedent de l’FC Andorra, el porter Jesús Coca, del Lusitans, i diversos jugadors procedents del Tic Tapa.

La cirereta del pastís

Però els fitxatges no acaben aquí i, segons ha pogut saber el Diari, la UE Engordany té molt a prop la incorporació del futbolista croat Stiven Rivic. És un davanter centre de 32 anys que va néixer a Pula (Iugoslàvia), tot i que té nacionalitat de Croàcia. Va començar a jugar a futbol de ben jove i amb 18 anys el va fitxar el Schalke 04 de la lliga alemanya per a les categories inferiors. Només s’hi va estar un curs i després va anar a Bèlgica i va tornar al seu club d’origen, el Pulsa, fins que el 2006 va fer el gran salt internacional.

L’Energie Cottbus, que acabava d’ascendir a la Bundesliga, la primera divisió del país germànic, va fixar-s’hi i va decidir incorporar-lo amb 21 anys a la plantilla, en què va compaginar la màxima categoria d’Alemanya amb l’equip filial. Amb el segon conjunt va disputar 12 partits, va fer 6 gols i va cridar ràpidament l’atenció del tècnic Petrik Sander, que el va fer pujar amb els professionals. Allà va començar la seva experiència a la Bundesliga, on va arribar a disputar 73 duels i va marcar 8 dianes en 3 campanyes a Brandenburg.

Després d’aquestes 3 temporades, l’Energie Cottbus va baixar a la 2 Bundesliga, on Rivic va disputar un any la competició, va fer 5 gols i va cridar l’atenció d’un dels històrics, l’FC Kaiserslautern, per tornar a la màxima categoria d’Alemanya, però no va tenir tanta sort, només va jugar 10 matxs i va fer dos gols en una temporada i mitja.

Després d’un breu retorn a Croàcia, va a fitxar pel club que el va fer créixer, l’Energie Cottbus, però el va abandonar dos anys després quan l’equip va baixar a tercera. Finalment ja va desaparèixer del futbol professional i va jugar un curs a la novena categoria d’Anglaterra, i un altre a la cinquena. Stiven Rivic es troba actualment sense equip però vol tornar a jugar i disputar competició europea.

Experiència internacional

A més de la trajectòria en clubs, Stiven Rivic va ser un fix de les seleccions inferiors de Croàcia, va debutar amb la sub-17 i va participar amb la sub-18, sub-19 i sub-21. Va arribar a jugar 27 partits com a internacional i va marcar 8 gols.

tracking