Curses de muntanya

Seguir en la mateixa línia

Marc Casal disputa una nova prova de la Copa del Món i espera mantenir la quarta posició de la classificació general

Seguir en la mateixa líniaFAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Casal afronta avui a partir de les 7.30 hores del matí una nova prova de l’Skyrunners World Series en la modalitat d’Sky Classic, on a hores d’ara ocupa la quarta posició a la classificació general després de set curses celebrades. L’escenari en aquesta ocasió és Suïssa, on se celebra la Matterhorn Ultraks 46K, una prova que consta de 48,1 quilòmetres amb sortida i arribada de la localitat de Zermatt i que té un desnivell total de 7.200 metres (3.600 de pujada i 3.600 de baixada). Precisament aquest tipus de recorregut no s’adapta del tot bé a les seves característiques, tal com va admetre l’andorrà: “no em va gaire bé perquè jo estic acostumat a fer curses d’uns 20 o 30 quilòmetres. L’última, per exemple, va ser la Comapedrosa que en van ser 21 i tenia un recorregut més tècnic, no com la d’avui que són camins molt amples”.

Per Casal, la clau de la carrera és “la tercera i quarta pujada, perquè si no arribes amb força allà, es pot fer molt llarg” i en aquest sentit va afegir que “estic acostumat a sortir amb un ritme per fer 20 km, i aquí ho hauré de gestionar diferent. No tinc experiència en aquestes curses llargues, però ho hauré de controlar bé per no arribar fos al quilòmetre 20”.

Sobre el seu estat de forma, el corredor del Principat va declarar que “arribo en bones condicions, bé físicament i recuperat de les curses, però també ja em començo a notar una mica carregat pel moment de temporada en què estem”, i respecte a l’objectiu per aquesta Matterhorn Ultraks 46K, va afirmar que “per anar bé, a nivell de Copa del Món, hauria d’entrar com a molt entre els 15 primers. Si quedo darrere, crec que, a priori, seria un mal resultat”. Després de la prova de Suïssa, Marc Casal ja haurà puntuat a cinc proves de la Copa del Món (per fer la classificació final s’agafen els cinc millors resultats) i aprofitaria les últimes tres curses per intentar millorar les puntuacions obtingudes fins ara i assolir l’objectiu d’acabar entre els deu millors de la taula general.

Per la seva banda, el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, també va analitzar la presència de Casal a la Matterhorn Ultraks 46K i va exposar que “s’ha preparat força bé i està satisfet. És una cursa que coneix bé perquè ja la va fer l’any passat i estarem atents de com es troba perquè està amb confiança d’obtenir una bona posició”. Precisament sobre on podria estar situat el d’Andorra, Ferrari va sentenciar que “és complicat perquè a aquestes proves s’apunta molta gent a l’últim moment i és difícil dir-ho. Al final l’important és que en Marc es trobi bé i pugui fer una bona cursa allà a Suïssa”.

tracking