VUELTA A ESPANYA

Alberto Contador rep un homenatge en el seu comiat d'Andorra

La Vuelta a Espanya va acomiadar-se ahir del Principat a Escaldes-Engordany, on va començar la quarta etapa. Milers de persones es van reunir al control de firmes, el punt de trobada on hi havia les carpes publicitàries i l’arc d’inici d’etapa sota un sol de justícia.

Alberto Contador rep un homenatge en el seu comiat d'AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos dies d’activitat, la Vuelta a Espanya va abandonar ahir el país des d’Escaldes-Engordany, on va començar la quarta etapa de la ronda espanyola que va tenir final a Tar­ragona. Igual que va passar durant la jornada de dilluns a Andorra la Vella, milers de persones es van aplegar a la línia de sortida sota un sol imponent. Precisament aquesta circumstància va portar que una de les frases que més es van escoltar durant el matí fos “una gorra, si us plau”. Els espectadors buscaven els diversos estands de marxandatge publicitari que hi havia tant al control de firmes, amb accés lliure, com al punt de trobada, on només es podia entrar amb acreditació. Les gor­res, els barrets, i els ventalls de cartró van ser els productes més sol·licitats, però els diferents patrocinadors de la cursa repartien tot tipus de productes, des de maquinetes d’afaitar a encenedors, passant per motxilles o bolígrafs.

I tot això sense deixar de banda els estands turístics, on diversos territoris espanyols promocionaven els seus productes entre els afortunats que podien accedir a la zona del punt de trobada. Els aficionats podien gaudir del botifarró de Burgos, de l’oli de Jaén o dels vins d’Astúries mentre que just al costat els ciclistes i membres dels diferents equips prenien un cafè a l’ombra abans de l’inici de l’etapa. Mentrestant, a l’altre costat de l’escaldenca avinguda de les Nacions Unides, els ciclistes anaven passant cap al control de firmes, acte protocol·lari abans de l’inici de cada jornada de competició, sota l’atenta mirada dels molts curiosos que es van reunir a la sortida de l’etapa d’ahir al carrer dels Veedors.

Contador, el gran protagonista

Si hi va haver un nom propi abans de la sortida d’ahir des d’Escaldes-Engordany va ser el d’Alberto Contador. El ciclista madrileny va anunciar abans de l’inici de la Vuelta a Espanya la seva retirada del ciclisme professional després d’aquesta cursa. Dilluns al matí, a la sortida de Prades Conflent Canigó, el públic francès va retre-li un petit homenatge per ser el seu últim dia com a ciclista professional en terres gal·les i ahir es va repetir a Andorra.

Ni el líder de la Vuelta, Chris Froome, ni el vencedor dilluns, Vincenzo Nibali. El més aclamat pels assistents a la sortida va ser Contador, que venia d’una etapa amb final nefast en què va perdre més de dos minuts respecte als ciclistes favorits per problemes d’alimentació, tal com va reconèixer: “la setmana passada em trobava bé als entrenaments, però dilluns em vaig quedar sense força. Crec que vaig tenir alguna afectació estomacal perquè el meu cos no va absorbir gens d’energia del que vaig menjar durant l’etapa i em vaig sentir completament buit”.

El corredor espanyol va voler agrair aquestes mostres de suport en un inici complicat: “estic encantadíssim, aquesta Vuelta està sent increïble en aquest sentit, i això que tot just comença ara. Confio i espero que em recuperi i pugui fer bones etapes”, mentre que en relació a un possible abandonament pel defalliment que va tenir a la Comella, el madrileny va declarar que “no m’ho he plantejat en cap moment. La Vuelta d’enguany personalment me la prenc com un homenatge i la vull gaudir al màxim fins a l’últim dia”.

Les autoritats pensen en el futur

El cap de Govern, Toni Martí, el ministre de Turisme, Francesc Camp, i la cònsol Major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, van ser els encar­regats de tallar la cinta protocol·lària que dona sortida a l’etapa. Tot seguit, el ministre Camp va reafirmar la voluntat que la Vuelta torni a territori andorrà l’any vinent, mentre que Marín va mostrar la “disposició total del comú pel retorn del Tour o la Vuelta”, i va admetre que “m’omple d’honor que curses d’aquesta categoria facin confiança a la parròquia d’Escaldes-Engordany”, a més d’agrair “als treballadors per estar a l’altura de les exigències que ens havia traslladat l’organització”.

Alberto Contador rep un homenatge en el seu comiat d'Andorra

tracking