Bàsquet

Jaime Fernández s'apropa

El serial del base madrileny encara la recta final i aviat pot convertir-se oficialment en l’última peça del MoraBanc Andorra

Jaime Fernández s'apropaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El serial de Jaime Fernández està encarant ja la recta final. L’últim capítol va deixar moltes incògnites, amb el comunicat del seu agent, Quique Villalobos, assegurant que al seu parer el base havia de jugar al MoraBanc el proper curs en no haver igualat l’Estudiantes totes les condicions de l’oferta andorrana al dret de tempteig. Fins i tot, pensava d’anar a la justícia si cal per poder defensar aquesta idea. Sembla que no caldrà arribar a aquest punt, però el que sí que és clar, després del moviment per treure profit que l’entitat de la capital espanyola va fer igualant l’oferta, en contra de la voluntat de Fernández, és que el base madrileny no seguirà la propera temporada al club on s’ha format.

Tot apunta que s’arribarà a un acord econòmic els propers dies per alliberar els drets ACB i d’aquesta manera podrà fer el pas definitiu cap al club del Principat, amb qui ja té un contracte. Aquesta operació es podria donar en qualsevol moment. Tant pot ser avui mateix com la setmana vinent, però el fitxatge del jugador pel MoraBanc està més a prop de fer-se oficial que en dies anteriors, en què es veia com un assumpte que anava per a llarg.

L’equip tornarà als entrenaments divendres vinent i al club li agradaria comptar amb la presència del madrileny. La voluntat del club és tenir la plantilla tancada al més aviat possible i saber amb quins efectius podrà disposar. Tot i això, encara hi ha una petita possibilitat que el madrileny no acabi al MoraBanc si finalment no arriba a un acord econòmic per alliberar els seus drets. En aquest cas marxaria a una lliga de fora, malgrat que des de l’entitat tricolor es confia comptar amb ell.

En aquest sentit, també cal tenir en compte que el de Jaime Fernández és un dels noms que sonen per substituir Sergi Llull a la selecció espanyola. En el segon amistós de preparació a Tenerife, l’MVP de la temporada de la Lliga Endesa es va lesionar de gravetat en trencar-se el lligament encreuat del genoll dret en una acció que va deixar mut tot el pavelló canari, sobretot pels forts crits de patiment del menorquí. Llull es perdrà l’Eurobasket i estarà prop de set mesos lesionat, per la qual cosa el Reial Madrid no podrà comptar amb la seva estrella durant un temps llarg en l’inici de la temporada.

Les opcions que Fernández acabi sent el substitut, però, són limitades. Hi ha altres noms que sonen i tenen més força que el seu com, per exemple, el de Guillem Vives o el de Joan Sastre.

Pendents de Burjanadze

En aquest retorn a la feina del MoraBanc, d’aquí a una setmana exacta, i precedit per les revisions mèdiques de dimecres i de dijous, s’espera nou jugadors. Tots menys els previsiblement convocats amb les seves seleccions per a l’Eurobasket, Przemek Karnowski, amb Polònia, i Jaka Blazic, amb Eslovènia. Hi ha també el dubte de Beqa Burjanadze. L’aler pivot arrossega les molèsties al genoll del final de la campanya passada i això el podria deixar fora de la convocatòria amb Geòrgia. En cas que fos així, el MoraBanc demanarà la seva presència a Andorra per completar la recuperació.

AVUI, ASSEMBLEA GENERAL DE L'ACB PER ANALITZAR L'AFILIACIÓ DEL REIAL BETIS A LA LLIGA

Jornada important per al futur de l’ACB. Avui es podria decidir si hi haurà una lliga de 18 equips o si per contra se seguirà amb el pla establert per comptar amb els 17 conjunts amb els quals ja s’ha realitzat el calendari. L’assemblea general, amb caràcter ordinari i extraordinari, reunirà avui els directius de tots els clubs ACB, amb Gorka Aixàs i Francesc Solana inclosos, a les 12 hores al Novotel Madrid Center. Analitzaran l’aute del jutjat de primera instància de Barcelona del 31 juliol que reconeixia el “dret transitori de la inscripció” del Reial Betis a la lliga. A més, estudiaran l’estat de l’expedient provisional i cautelar de l’afiliació del club, que va anunciar que havia fet els pagaments d’inscripció a l’ACB.

tracking