Ciclisme

El Prat de la Creu decidirà

L’arc d’arribada de l’etapa amb final a la capital estarà situat davant de la Poste

El Prat de la Creu decidiràFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de la Vuelta a Espanya a Andorra per segon cop en dos anys es va apropant cada vegada més i els preparatius estan llestos per rebre la tercera gran volta de la temporada. La ronda espanyola s’encetarà el 19 d’agost a Nimes (França) amb una contrarellotge per equips i només dos dies després, dilluns 21, arribarà al Principat per a una tercera etapa que partirà des de Prada de Conflent. Des que es va anunciar que la Vuelta tornaria a Andorra es va saber que el final no seria en alt. L’organització no vol que la classificació general es revolucioni més del compte en la primera setmana de prova i per això va decidir que el final fos pla. El car­rer Prat de la Creu era l’escollit per veure l’esprint final i només faltava conèixer en quin punt estaria ubicat l’arc de meta. Els cor­redors partiran des de la rotonda de Govern en direcció l’oficina dels correus francesos i allà trobaran l’arribada, just a l’altura del pont.

Aquest serà el punt on es decidirà el guanyador de l’etapa a l’esprint, una situació que no es produïa a Andorra des del 1991, l’última vegada que una etapa amb arribada al Principat no acabava amb un port. No obstant això, no farà que Froome, Contador, Aro, Barguil i companyia es lliurin de pujar muntanyes andor­ranes. Abans de dirigir-se a la Poste pujaran pel coll de la Rabassa i la Comella, on, tot i no ser els més durs del país, segur que hi haurà moviments.

Aquest recorregut comportarà, com és habitual, restriccions significatives en el trànsit les dues jornades del pas de la Vuelta. Ahir, Andorra Turisme, Mobilitat i la policia van presentar el dispositiu per rebre la cursa. Els talls més importants seran el dia de l’arribada. La frontera hispanoandorrana es tancarà al trànsit pels volts de les 16 hores amb el pas del cotxe amb les banderes vermelles. Les restriccions s’aniran reproduint des de Sant Julià fins a Escaldes-Engordany a mesura que avancin els ciclistes i és per això que es recomana no circular per les parròquies afectades entre les 15 i les 18 hores. A més, des de les 8 hores de dilluns fins a les 21 hores es restringirà completament el trànsit des del punt de l’Orri fins a la Poste, al Prat de la Creu. Per contrarestar-ho, s’habilitarà un pas alternatiu des de l’avinguda Meritxell passant per la plaça de la Rotonda, que habitualment és per a vianants.

Pel que fa a la quarta etapa, de dimarts 22, amb sortida des del carrer dels Veedors d’Escaldes i amb arribada a Tarragona, les restriccions seran menys notòries. La cursa estarà neutralitzada fins a la frontera i els corredors estaran des de les 12.40 fins a les 13 hores en territori andorrà. També es va avisar que del dia 19 al 22 tots els aparcaments oberts de la zona estaran tancats per la logística de la cursa.

Per vetllar pel funcionament de tot plegat, es mobilitzaran 153 efectius de policia, un 69% dels totals, 93 del servei de circulació, a més d’uns 30 voluntaris. L’objectiu serà tenir “la seguretat garantida” durant el transcurs del pas de la prova, segons apuntava el director adjunt de la policia, Bruno Lasne.

El repte, novament, serà majúscul per la gran quantitat de persones que mou una competició d’aquestes característiques. Entre 2.500 i 3.000, a més dels 1.400 periodistes acreditats de 320 mitjans diferents. Aquest any, l’etapa amb arribada a Andorra serà retransmesa íntegrament per Televisió Espanyola, un fet poc habitual en una tercera etapa. A més, Andorra Televisió també en farà la retransmissió completa. “Els nostres esforços se centren en el fet que hi hagi un funcionament perfecte i que quedi una molt bona imatge del país”, explicava la directora de màrqueting i comunicació d’Andorra Turisme, Noemí Pedra.

El Prat de la Creu decidirà

tracking