Curses de muntanya

Aspiracions trencades

Amb la lesió al genoll que l’ha deixat dos mesos aturat, Ferran Teixidó veu difícil tornar en condicions aquest any i lluitar a la general

Aspiracions trencadesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan tot anava millor, amb dues victòries consecutives a la Copa del Món a les verticals de Madeira i Fuente Dé i el lideratge a la classificació general, Ferran Teixidó va recaure d’unes molèsties que havia patit anys enrere al genoll. És una lesió complicada i va reaparèixer mentre treballava a final de juny. Això va fer que s’hagués d’aturar completament i oblidar-se de les competicions durant cert temps. El que va tenir clar en un principi és que no podria tornar per al juliol, per al qual tenia programades algunes cites interessants per a ell, com la de Val-d’Isère, la de Cabanera i la Red Bull K3. Amb aquestes tres hauria cobert el màxim de curses puntuables i a partir d’aquí hauria anat a les proves restants amb la intenció de sumar més punts dels que ja tindria.

Però la lesió ho va estroncar tot. No només aquelles tres curses del juliol, sinó la temporada sencera. Teixidó ha estat massa temps aturat i encara no té data de retorn. Això, afegit al fet que una vegada pugui tornar a córrer necessitarà temps per agafar el punt de forma, ha portat el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme a “pensar ja en la propera temporada. Normalment començo a entrenar al febrer per començar a competir al maig. El problema ja no és la lesió, sinó que he estat aturat dos mesos”, indica Teixidó, que amb 44 anys veu complicat recuperar el bon estat de forma que tenia abans que acabi l’any. A més, l’andorrà està passant per un moment difícil mentalment amb la lesió. “Això també afecta la motivació. Ho dones tot per tenir una bona temporada i arran d’això surt malament”, comenta el cor­redor.

Teixidó està ara passant un moment de transició. “Tampoc li vull donar més importància. Són coses que passen i no tinc pressa”, afegeix. De moment no sap la data de tornada, però podria anar per a més. El metge li ha de dir entre aquesta setmana i la que ve si s’ha de realitzar una artroscòpia per trobar una solució i poder tornar a córrer. Ell, però, és partidari de no tocar res i recuperar-se a poc a poc.

Sigui quan sigui, creu que serà complicat repetir l’èxit assolit les dues darreres temporades, amb els seus dos podis aconseguits a la Copa del Món. No obstant això, a hores d’ara segueix ben situat a la general. És quart amb 324 punts i a només 0,4 punts del tercer, l’eslovè Nejc Kuhar. També està a només 14 punts del segon, l’italià Patrick Facchini, en una taula que encapçala el noruec Stian Angermund (378). És cert, però, que abans de la lesió la classificació tenia molt millor pinta per a Teixidó, la qual liderava. Fins i tot, abans de diumenge passat encara era en posicions de podi. Les perspectives són menys bones ara. Tot i això, encara queden força curses i fins al 21 d’octubre, el dia que s’acaba oficialment la temporada amb la vertical de Fully (Suïssa), queda molt per poder recuperar punts. El que tampoc vol Teixidó és competir si no es veu en condicions òptimes. Aquests dies seran decisius per determinar si el tercer del món en curses verticals podrà aspirar a repetir l’èxit.

tracking