ciclisme

Pintado i Cabanas, a l'Europeu pendents de la meteorologia

Els dos ciclistes del Principat enceten avui la cita continental a Dinamarca amb la contrarellotge

Pintado i Cabanas, a l'Europeu pendents de la meteorologiaJ. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Julio Pintado i Òscar Cabanas disputaran avui la primera de les dues proves del Campionat d’Europa de ciclisme en ruta a la localitat danesa d’Herning. Competiran en una contrarellotge de 46 quilòmetres abans de la cursa en ruta de diumenge, en la qual se’ls afegirà Albert Gómez per intentar cobrir els 242 quilòmetres dividits en 12 voltes a un circuit de 20 quilòmetres. Això serà diumenge però avui els dos andorrans estaran sols i tindran com a rivals cor­redors de l’elit continental. Un dels principals aspirants al triomf avui serà el polonès Maciej Bodnar, que va vèncer la contrarellotge de Marsella en què es va decidir el Tour de França fa una setmana i escaig, superant Michal Kwiatkowski i Chris Froome. També s’haurà de tenir present el belga Victor Campenaerts, entre els 34 ciclistes que prendran la sortida.

Etiquetes:

Pintado sortirà a les 15.01 hores amb la sensació prèvia d’arribar “en més bona forma” que en l’edició de l’any passat. “Som els únics corredors provinents d’un petit Estat, a més d’un d’Islàndia, a qui volem superar. L’objectiu és estar prop de l’hora, que ja seria una bona mitjana, i no ens volem fixar una posició concreta”, explicava Pintado en la jornada prèvia d’ahir. En aquesta, van poder fer el reconeixement al circuit que hauran d’afrontar, que destaca per ser principalment pla i tenir una zona tècnica a l’inici en què passaran per dins d’una zona de bosc humida. El problema, però, no serà el recorregut, sinó la meteorologia. Anuncien pluja per avui a Herning i a més el vent pot fer acte de presència per complicar més la situació als ciclistes. “És el principal hàndicap que ens trobarem”, comentava.

Per la seva part, Cabanas, que sortirà a les 15.17 hores, ha intensificat la competició els darrers dies amb la disputa de la contrarellotge nocturna del túnel de les Dos Valires dissabte passat i dilluns al Memorial Ricardo Otxoa, a Getxo, per arribar en millor forma. “Em faltava una mica de ritme de competició, però aquesta setmana l’he pogut agafar una mica i estic confiat. Si sobrepasso l’hora espero no fer-ho per gaire”, comentava l’andorrà.

tracking