Raids

Barreda colpeja primer

El resident és líder en la categoria de motos, mentre que l’andorrà Cristian España obté la novena plaça després de patir una sortida de pista

El resident Joan Barreda va ser el més ràpid ahir a l’etapa pròleg de la Baja Aragón, puntuable per al Campionat del Món FIM de Bajas, i una de les cites preparatòries per córrer el Ral·li Dakar. El primer contacte amb la prova va constar d’una especial de 9,3 quilòmetres a pistes d’asfalt per les rodalies de la ciutat de Terol, on el pilot de l’equip Monster Energy Honda Team va aconseguir un temps de 5 minuts i 45 segons. El va seguir a la classificació l’espanyol Iván Cervantes, a quasi 6 segons del millor temps, i la tercera plaça la va ocupar el britànic Michael Metge. Per la seva banda, l’andorrà Cristian España, que competeix amb una KTM de la seva pròpia escuderia, va finalitzar ahir en novena posició amb un registre de 6’21”2, a poc més de mig minut del temps marcat pel corredor català amb residència a causa d’una petita sortida de pista. En acabar la competició, el del Principat va valorar com havia transcorregut la primera jornada del ral·li: “ha estat una especial curta, però molt ràpida, i era en el sentit contrari que l’any passat”, i va afegir que “havent comès una errada, una sortida de pista i perdent un segon, encara estem allà. Encara queda molt, tant avui com demà, i seguirem lluitant per acabar i fer-ho el més amunt possible”. Pel que fa a la moto, el d’Andorra va declarar que “estava en perfecte estat i espero que avui també respongui”.

A més de Cristian España, un altre andorrà pren part d’aquesta cursa. El seu germà Xavi s’estrena a la Baja Aragón competint amb una Honda en categoria open. A la prèvia d’ahir es va classificar en 30è lloc de la general, i va ser el 5è entre els pilots open amb motos de fins a 450 centímetres cúbics.

L’etapa d’avui compta amb dues especials cronometrades, una de 216,9 quilòmetres i una altra de 133,7 quilòmetres. Per España una de les claus serà “estar al 100% per poder apurar al màxim les passades pels revolts i poder millorar els registres de temps de la jornada d’ahir”.

CYRIL DESPRES, A TOCAR DEL TRIOMF AL SILK WAY RALLY EN CANCEL·LAR-SE L'ÚLTIMA ETAPA

El resident Cyril Després té a tocar guanyar per segona vegada consecutiva el Silk Way Rally, la cursa que recorre en 14 etapes els 9599,60 quilòmetres que separen Moscou i Xian. Durant el dia d’avui s’hauria d’haver disputat l’última especial de la prova, de 100,67 quilòmetres cronometrats amb un recorregut tècnic i arribada a Xian, però l’organització de la prova va decidir suspendre-la a primera hora de la tarda d’ahir per motius de seguretat. Els cor­redors no disputaran l’especial, però sí que hauran de fer un trasllat entre Zhongwei i Xian on se celebrarà l’habitual cerimònia del podi, així que només una catàstrofe en forma d’avaria durant l’enllaç deixaria Despres sense el triomf final per segon cop.

El pilot amb residència del Team Peugeot Total va finalitzar l’etapa d’ahir en segon lloc, només per darrere del seu company d’equip Stephane Peterhansel. Despres va acumular 1 hora, 4 minuts i 39 segons de marge respecte al segon classificat, el francès Christian Lavieille, i 1 h 11’29” respecte al xinès Wei Han.

El resident no va tenir una ruta fàcil, ja que no va poder situar-se en primer lloc de la cursa fins aprofitar els problemes mecànics d’un altre company d’escuderia, Sebastian Loeb, que havia liderat la cursa durant les primeres jornades, i que va haver de retirar-se d’aquest Ral·li Ruta de la Seda.