Bàsquet

Cercant el recanvi de 'Gio'

El MoraBanc s’interessa pel jove polonès Przemek Karnowski, que ha jugat amb els Orlando Magic la Summer League de l’NBA

Cercant el recanvi de 'Gio'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que el MoraBanc Andorra no hagi fet cap fitxatge fins al moment, el director general del club, Francesc Solana, no para de treballar per trobar les peces que conformin un equip interessant en el retorn a la competició europea 22 anys després. Ara per ara, el nombre de fitxes assegurades per a la propera temporada són sis (Andrew Albicy, Oliver Stevic, Beqa Burjanadze, David Jelínek, Guille Colom i David Walker), més la del tècnic, Joan Peñarroya. Cal dir que la de Walker encara no està al cent per cent confirmada perquè té una clàusula de buy­out al contracte per a l’NBA que expira el 31 de juliol. El jugador nord-americà va estar jugant la Summer League la setmana passada amb els Denver Nuggets i les seves actuacions van ser discretes, amb menys de 10 minuts per partit, per la qual cosa és molt improbable que marxi a la millor lliga del món i no es quedi al MoraBanc, que compta amb l’aler, que alhora vol seguir.

Així, queden unes altres sis fitxes per tancar. Una de les prioritàries és la del recanvi de Giorgi Shermadini. La marxa del georgià ha deixat un buit a la pintura i trobar un substitut que estigui a l’altura serà complicat. No obstant això, el club s’ha fixat en dos jugadors que poden assumir el paper. Segons va avançar Gigantes, un és el jove polonès de 23 anys Przemek Karnowski, que la campanya passada va militar als Gonzaga Bulldogs de la divisió I de la lliga universitària nord-americana. El MoraBanc ha mostrat interès pel jugador i ha mantingut converses amb ell.

Karnowski ha estat jugant la Summer League amb els Orlando Magic, amb els quals ha destacat amb una actuació de 20 punts i 9 rebots en 25 minuts contra els Charlotte Hornets (derrota dels de Florida per 86 a 78) i una altra de 14 punts i 5 rebots en 25 minuts en el duel contra els Knicks (triomf per 84 a 73). A més, va acabar la seva etapa universitària amb unes mitjanes de 12,2 punts, 5,8 rebots i 23 minuts per partit i arribant a la final de l’NCAA. El jove pivot també és internacional amb la selecció polonesa, amb la qual podria disputar l’Eurobasket del 2017 si forma part de la llista definitiva després d’haver entrat a la preselecció.

L’altre home que sonava per al conjunt del Principat per substituir Shermadini és el pivot de l’Unicaja Dejan Musli. La seva situació, però, és molt més complicada perquè té contracte vigent amb el club malagueny i, malgrat que el tècnic Joan Plaza sembla que no vol comptar amb ell, l’entitat no té la intenció de pagar la clàusula de rescissió. Al MoraBanc només li interessaria en cas de quedar lliure i fonts properes al jugador veuen que no hi ha cap possibilitat que acabi aterrant al Principat.

Blazic, més a prop

Qui té opcions, i clares, d’acabar fitxant pel MoraBanc és Jaka Blazic. El jugador pel qual ja es va anunciar que hi havia interès i que ha militat les passades dues campanyes al Baskonia es pot convertir aviat en el primer fitxatge del MoraBanc d’aquest estiu, ja que les dues parts s’han entès bé en les negociacions. Malgrat que tenia altres pretendents, com l’Iberostar Tenerife, l’aler eslovè apunta a haver-se decidit pel conjunt tricolor. Per contra, l’UCAM Múrcia va fer oficial ahir el fitxatge de Brad Oleson, pel qual també hi havia interès.

RENOVAT EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB L'UNICEF

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, i la directora d’Unicef Andorra, Marta Alberch, van escenificar amb una encaixada de mans ahir a la pista del Poliesportiu la renovació per una quarta temporada del conveni de col·laboració que uneix les dues entitats. El club del Principat, que llueix el logo de l’Unicef a la samarreta d’escalfament, s’ha mostrat sempre molt implicat en les causes solidàries amb iniciatives com el repte 17K de Ferran Teixidó, el Champions for Unicef o el llibre El joc que estimem 2, entre altres. La recaptació total del MoraBanc aquest curs ha estat de 10.000 euros, que es destinaran al nou projecte al Bhutan per a una educació inclusiva de qualitat per als infants amb discapacitat.

tracking