Bàsquet

Risc per Antetokounmpo

L’aler-pivot grec està a punt de signar pel Panathinaikos de Xavi Pascual per a les dues properes temporades, on disputarà l’Eurolliga

Risc per AntetokounmpoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra segueix perfilant la seva plantilla de cara a l’exigent temporada que li ve al damunt amb la disputa de la Lliga Endesa i l’Eurocup. Amb el serial Jaime Fernández en stand by el nom propi de les últimes hores és el del grec Thanasis Antetokounmpo. Segons diversos mitjans de comunicació internacionals com la web especialitzada en bàsquet Sportando o el periodista David Pick, l’aler-pivot està a punt de convertir-se en nou jugador del Panathinaikos que dirigeix l’ex­entrenador de l’FC Barcelona Lassa Xavi Pascual. L’acord entre l’actual campió de Lliga i Copa grega i Antetokounmpo serà per a dues temporades i aproximadament uns 700.000 dòlars.

Tot i que les informacions que arriben des de fora donen l’arribada de l’esportista al PAO (jugarà Eurolliga) per feta, des del MoraBanc asseguren que encara no està tancat i que mantenen les seves opcions. El contracte del jugador d’origen nigerià amb el Principat va expirar el 30 de juny passat, el conjunt andorrà de moment no ha presentat cap oferta per ell i no va ser inclòs al dret de tempteig de l’ACB. Malgrat això, l’entitat presidida per Gorka Aixàs va manifestar el seu interès que continués vestint la samarreta tricolor, igual que havia fet l’esportista.

Thanasis Antetokounmpo va tancar la seva primera campanya al MoraBanc Andorra amb un total de 34 partits, 26 d’aquests com a titular, disputats entre competició domèstica (fase regular i play-off) i Copa del Rei, amb una mitjana de 17,3 minuts sobre la pista, 7,8 punts anotats i 3,8 rebots, amb especial atenció al tram final de curs i els duels contra el Reial Madrid, on va fer un pas endavant coincidint amb la seva presència a prop de la pintura amb més de 10 punts aconseguits i de 5 captures per matx. Per altra banda, Thanasis va ser un dels 16 integrants de la convocatòria prèvia de la selecció grega de cara a l’Eurobasket que se celebrarà entre el 31 d’agost i el 17 de setembre a Finlàndia, Israel, Romania i Turquia. En aquesta llista també va destacar la presència del seu germà, que milita als Milwaukee Bucks, de l’NBA, Giannis, o de noms amb passat a l’ACB com Kostas Papanikolaou o Giorgos Printezis, que actuaran sota les ordres del nou seleccionador nacional hel·lè, Kostas Missas.

LLIGA D'ESTIU

WALKER CAU AMB ELS NUGGETS

David Walker va disputar ahir el segon partit a la lliga d’estiu de l’NBA, que s’està disputant a Las Vegas, que va acabar amb derrota del seu conjunt, els Denver Nuggets, enfront dels Minnesota Timberwolves, per un marcador de 91 a 70. L’aler del MoraBanc Andorra va jugar un total de 9 minuts, no va fer cap llançament i va repartir una assistència. L’americà ha tancat la competició aquesta matinada amb un matx contra els Toronto Raptors.

Per la seva banda, el base Andrew Albicy va participar el cap de setmana passat a París al torneig Quai 54 de bàsquet al carrer, on va tenir una actuació força destacada amb bones prestacions i una cistella sobre la botzina. El francès, en canvi, no va entrar als plans de Vincent Collet, seleccionador gal, per a la llista prèvia de l’Eurobasket.

tracking