Sense precipitar-se

L’FC Santa Coloma busca remuntar l’1 a 0 del partit d’anada contra l’Alashkert FC a l’Estadi Comunal

Sense precipitar-seXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Santa Coloma disputa aquest vespre (20.30 h) a l’Estadi Comunal el partit de tornada de la primera ronda de la Champions League contra l’Alashkert d’Armèmia amb l’objectiu de capgirar l’eliminatòria, que ara beneficia els visitants arran de l’1 a 0 aconseguit al duel d’anada disputat a Yerevan, i repetir l’actuació de l’estiu del 2014, quan un gol del porter Eloy Casals contra l’FC Banants va permetre avançar a la segona ronda.

Etiquetes:

Com a principal novetat, el tècnic, Richard Imbernón, tindrà a la seva disposició un dels fitxatges realitzats per a aquesta ronda, José Pedrosa Galán, que no va poder jugar la setmana passada perquè el club encara no havia rebut el transfer internacional. En canvi, l’entrenador no podrà comptar ni amb Iban Parra, per sanció, ni amb Andreu Matos, ni Gabi Riera, que arrosseguen diverses lesions. Tant l’equip armeni com el colomenc van exercitar-se ahir a l’escenari del partit, que també va acollir les rodes de premsa. En aquesta compareixença, el tècnic de l’FC Santa Coloma va reconèixer que una de les claus per passar de ronda és no caure en les precipitacions: “No hem de tenir pressa per marcar, perquè a vegades fer-ho massa aviat pot arribar a ser contraproduent.” I hi va afegir que han “d’intentar estar còmodes sobre el terreny de joc i fer que ells no ho estiguin, i donar molta importància a les jugades d’estratègia”.

Un gol de l’Alashkert deixaria la sèrie pràcticament vista per a sentència, ja que els andorrans haurien de fer llavors tres dianes per classificar-se. En aquest sentit, Imbernón va assegurar que han “de mantenir la porteria a 0 perquè si ells marquen fan un pas de gegant, però si passen els minuts amb el 0 a 0 al marcador ells es poden posar nerviosos”. Amb referència a com arriba l’equip a aquest matx, l’entrenador va afirmar que “la paraula clau és il·lusió. Vam tornar de Yerevan amb bones sensacions. Si juguem amb calma tindrem les nostres opcions. A més, tenim millor plantilla que l’any passat”. Pel que fa al rival, va afirmar que dubta “que ells ens cedeixin la pilota i ens esperin al darrere”. Per últim, va demanar que hi hagi una bona entrada a l’Estadi Comunal perquè “els futbolistes mereixen el reconeixement i que vingui la gent després de quatre anys seguits guanyant la lliga i representant el país a la Champions”.

Per part de l’Alashkert, van comparèixer el seu entrenador, Abraham Khashmanyan, i el migcampista Khoren Veranyan. El tècnic preveu “un bon partit per part de tots dos conjunts” i va assegurar que “tenim possibilitats de passar de ronda pel resultat de l’anada i les volem aprofitar”. Sobre el plantejament tàctic, Khashmanyan va avançar que “el nostre pla no és ni de bon tros anar a fer un gol ràpid perquè això dura 90 minuts. A més, crec que l’FC Santa Coloma anirà a atacar, perquè no tindria cap sentit que es dediqui a defensar-se”. En la mateixa línia es va mostrar Khoren Veranyan, que va ser titular al centre del camp al matx de dimarts passat, i que no es refia dels colomencs perquè “el resultat de l’anada no és suficient per a nosaltres. Estic segur que serà un duel molt competit”.

L’Alashkert és un vell conegut per l’FC Santa Coloma, ja que just fa un any va eliminar els andorrans de la màxima competició continental en aquesta primera fase després del 0 a 0 al Principat i el 3 a 0 com a local. Tal com va admetre Khashmanyan, el fet de ser una segona visita pot afavorir-los: “Tenim experiència de l’any passat aquí respecte al camp, que és més petit que el nostre, i estem preparats per a qualsevol circumstància.” Per últim, es va referir a l’estat del rival, i va dir que “un any és molt de temps al futbol. Té nous futbolistes i és normal que un equip d’aquest nivell evolucioni”.

LA LLIGA NACIONAL ARRENCARÀ EL 17 DE SETEMBRE I POSARÀ EL PUNT FINAL EL 20 DE MAIG

La Lliga nacional ja coneix el calendari de la temporada 2017-2018 després del sorteig efectuat ahir. La competició s’iniciarà el 17 de setembre i la primera jornada tindrà els següents enfrontaments: Tic Tapa Sant Julià-UE Engordany, UE Santa Coloma-FC Lusitans, Penya Encarnada d’Andorra-FC Santa Coloma i FC Encamp-Inter Club Escaldes. La fase regular acabarà el 18 de març i els play-off es disputaran entre el 21 d’abril i 20 de maig, data límit marcada per la FIFA per acabar els tornejos nacionals abans de l’inici del Mundial de Rússia, que començarà el 14 de juny.

Per altra banda, la Supercopa es disputarà el 10 de setembre i enfrontarà els dos equips de Santa Coloma.

tracking