Copa del món de BTT

Copa del món d'èxit i optimisme

Fins després de les eleccions de l’UCI, al setembre, no hi haurà novetats sobre les seus del 2019 i 2020, però hi ha bones sensacions

Copa del món d'èxit i optimismeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Món de BTT va tancar el seu pas pel Principat amb l’assistència de gairebé 60.000 espectadors a Vallnord-Pal Arinsal des de l’inici del Mundial màster, el 19 de juny, fins a la jornada final de cross-country, que es va disputar ahir amb les victòries de Yana Belomoina en dones i Nino Schurter en homes. Amb la cita ja garantida per a l’any vinent (el Mundial màster serà entre el 2 i el 7 de juliol i la Copa del Món entre el 10 i el 15 de juliol), el treball se centra ara a allargar la presència els anys 2019 i 2020.

La petició formal a l’UCI per acollir les proves més anys està feta, però en principi fins després de setembre no hi haurà resposta definitiva, ja que aquell mes se celebraran les eleccions a la presidència i a la comissió directiva del màxim organisme mundial del ciclisme i el calendari definitiu s’aprovarà un cop s’hagin fet els comicis. Tot i aquesta espera, hi ha optimisme, i tot apunta que Andorra seguirà acollint una cita de la Copa del Món de BTT, tal com va admetre el portuguès Arturo Lopes, membre de la comissió directiva de l’UCI: “Per fer el calendari de mountain bike es tenen en compte aspectes com la tradició, i Vallnord en té, a més de tots els ingredients per acollir curses. Crec que l’estació continuarà tenint Copa del Món.” Com a representant de la Unió Ciclista Internacional, Lopes va destacar que “per nosaltres el més important és que els corredors estiguin còmodes i aquí n’han estat. I també és molt valuosa la seguretat, que ha sigut excel·lent. L’organització ha vorejat la perfecció i millora cada any que passa”.

Des de l’administració, el cònsol major de la Massana, David Baró, va recalcar que “farem tot el possible per acollir la Copa del Món el 2019 i 2020. La demanda formal ja està enviada”, i hi va afegir que van tenir “una reunió amb tots els patrocinadors i seguirem apostant per aquest esdeveniment”. Pel que fa a l’edició d’enguany, Baró va destacar com a positives les novetats dutes a terme, com ara habilitar una zona per al públic al llarg de tot el recorregut de descens: “Tant els ciclistes com els espectadors ens ho han agraït. Els primers, per sentir-se recolzats durant tot el traçat, i els altres per poder gaudir de l’espectacle.” I va concloure dient que “han estat 15 dies molt emocionants, els 400 voluntaris i l’equip han fet una gran feina. Ha estat un esforç important, però ara hem de seguir”.

Durant la roda de premsa de valoració de la Copa del Món feta ahir, també va mostrar la seva satisfacció Josep Marticella, director de Vallnord-Pal Arinsal: “Els ciclistes ens han donat una opinió positiva dels canvis als circuits i no hi ha hagut cap incident durant les curses. A més, la fidelització dels voluntaris que repeteixen ens ajuda a millorar la qualitat de l’organització”, i va continuar dient que “any rere any hem de fer-ho millor i ho estem aconseguint. Enguany pràcticament no hi ha hagut cues al telecabina i els espectadors han agraït que hi hagués activitats o el bike park obert”. Per últim, Marticella va destacar les dades d’assistència amb quasi 60.000 persones, la majoria de turistes, i el fet que “les 10 últimes baixades de la cursa de descens van ser les que van tenir més audiència televisiva fins ara de la Copa del Món”.

Copa del món d'èxit i optimisme

tracking