Bàsquet

L'Unicaja vol Shermadini

El club andalús aposta fort pel pivot georgià presentant una oferta “mitjanament elevada” per dues temporades

L'Unicaja vol ShermadiniFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’Unicaja de Màlaga va presentar ahir una oferta qualificada de dos anys per Giorgi Shermadini i “d’unes característiques mitjanament elevades concordes a un conjunt que disputa la màxima competició europea”. El pivot del MoraBanc Andorra, que finalitza contracte aquest estiu, es trobava entre els esportistes subjectes al dret de tempteig, i amb aquest moviment el club andalús va deixar clar que va per totes per fer-se amb els seus serveis. A més, sembla que el jugador està predisposat a canviar d’aires, ja que si hi ha quelcom ferm a sobre la taula significa que s’ha donat un contacte previ entre les dues parts. De totes maneres, l’entitat del Principat va informar que està treballant per intentar igualar la proposta i vol que Gio continuï als Pirineus.

En el cas que poguessin afrontar-ho es produirien dues possibilitats: la primera seria que es comencés una negociació entre les entitats i s’arribés a un acord satisfactori perquè sortís, mentre l’altra que es quedés. Els andor­rans disposen de cinc dies naturals per assolir-ho, és a dir, fins a les 00.00 hores. El georgià ja ho va avisar, i és que fa unes setmanes va oferir una entrevista a un mitjà de comunicació del seu país en la qual va expressar el seu desig de continuar a la lliga Endesa però en un equip d’Eurolliga, i quan va rebre el premi MoraBanc a l’home més solvent del curs 2016-2017 va reconfirmar-ho dient que “estaria content per l’interès d’algú de l’Eurolliga”. Finalment va despertar la curiositat dels andalusos, que ja s’havien interessat amb ell anteriorment en èpoques de mercat i en aquesta, en un principi, no estaven buscant un perfil de les seves característiques, sinó més aviat un 4,5 de procedència ianqui, segons va poder saber el Diari. Aquest canvi de rumb en la planificació de la plantilla malaguenya va ser degut a la rescissió contractual de l’escorta dels Estats Units, Jamar Smith, a qui li van ensenyar la porta de sortida després d’abonar-li 25.000 euros en fer valer una clàusula de desvinculació. La marxa del nord-americà Kyle Fogg serà oficial pròximament i l’Unicaja durà a terme el mateix procediment: recompensarà el base amb una quantitat de 70.000 i enfilarà cap al Guangzhou Lions de la lliga xinesa, on coincidirà amb Edwin Jackson. Dues baixes que facilitarien l’entrada del gegant de Miskheta al grup que dirigeix el tècnic Joan Plaza, que per cert comparteix agent amb Shermadini, Misko Raznatovic, que va deixar una piulada en anglès a Twitter, en la qual ironitzant va preguntar als seus seguidors si hi ha alguna connexió entre Andalusia i Geòrgia. Raznatovic també representa el serbi Dejan Musli i des del sud d’Espanya asseguren que té peu i mig fora, perquè ocupa la mateixa posició que el georgià i compta amb habilitats realment semblants.

DAVID JELÍNEK ES QUEDA I EL CLUB PRESCINDEIX DE CZERAPOWICZ

El MoraBanc Andorra va informar ahir mitjançant un comunicat oficial que l’aler txec, David Jelínek, complirà l’any de contracte que li queda amb l’entitat del Principat (serà el segon), ja que cap de les dues parts va decidir exercir la clàusula de desvinculació que finalitzava ahir. En canvi, en la mateixa nota informativa es va detallar que va executar la desvinculació de l’aler-pivot sueco-americà Chris Czerapowicz, que va arribar al febrer. El club va voler agrair a l’esportista “la seva entrega i esforç durant els mesos que ha estat vestint la samarreta tricolor”.

tracking