btt

Vallnord vol aplegar 70.000 espectadors de BTT

La competició creix respecte del curs passat, ja que reunirà 704 esportistes d’elit repartits en 121 equips de 40 països diferents

Vallnord vol aplegar 70.000 espectadors de BTTVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Món de BTT s’inicia avui a primera hora del matí a les instal·lacions de Vallnord-Pal Arinsal amb 704 esportistes d’elit inscrits, repartits en 121 conjunts i procedents de 40 països diferents, com Sud-àfrica, i serà la primera prova de la temporada del 2017 en la qual es reuniran el descens (DHI) i el cross-country (XCO). Andorra, després d’acollir el Mundial màster, tornarà a ser l’epicentre de la bicicleta de muntanya fins diumenge vinent i des de l’organització s’espera assolir l’objectiu ambiciós de reunir 70.000 espectadors amb relació als 36.000 del 2016. Quant al pressupost, es van destinar 750.000 euros als dos esdeveniments, uns 100.000 més que el curs passat, i la presentació oficial es va dur a terme ahir de la mà del cònsol major de la Massana i president de Vallnord, David Baró, del director gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, del coordinador de la BTT de l’UCI, Simon Burney, del director de cursa, Albert Balcells, i del director de Vallnord-Pal Arinsal, Jordi Marticella.

El certamen creix en tots els aspectes, però per excel·lència en corredors, ja que la campanya anterior n’hi va haver 553 de 27 nacionalitats. Una progressió ascendent que per Baró va lligada “als 400 voluntaris i aproximadament les 800 persones que fan possible que tot això es mogui. Hem fet una aposta ferma per tenir aquí activitat durant l’estiu i alhora volem desestacionalitzar. El pàdoc està ple de gom a gom i el pla de la Caubella se’ns ha quedat petit”. El Principat també es convertirà en cor mediàtic després que 139 canals de televisió de diverses parts del món, com Nova Zelanda o el Japó, estaran autoritzats a oferir imatges de les curses. “Estarem per uns dies al centre. Es generaran uns 42 milions d’audiència i per a nosaltres col·laborar és realment important. Amb una campanya mai podríem arribar a tants indrets i és una garantia considerable”, va declarar Budzaku. Tal com va avançar fa una setmana el mateix cònsol, el país dels Pirineus tornarà a albergar el 2018 tant el Mundial màster com la Copa del Món, i de cara al 2019 i 2020 van presentar candidatura a l’UCI mitjançant un dossier, amb la intenció de convertir-se en seu fixa o permanent. El representant de l’organisme, Burney, va comentar que “és un plaer estar-hi. Cada dia està millorant i ens encanta tornar”, mentre que sobre les opcions que té Andorra, entre d’altres, de guanyar la batalla per refermar-se dins dels tres millors circuits mundials va assegurar que “som optimistes, però s’ha de tenir en compte que gran part de la negociació dependrà de les televisions”.

En aquesta mateixa línia, Balcells va dir que “vam superar la fase de sorpresa i ara ens trobem en una de consolidació. Existeixen tres premisses bàsiques. La primera és el contacte constant amb els esportistes, que demanen recorreguts segurs, durs i tècnics, i és el que els oferim [dimarts es va passar sense cap mena de problema l’homologació del DHI], la segona és la bona sintonia amb la realització en directe dels mitjans de comunicació i la tercera que els espectadors puguin fer un seguiment d’una manera propera”. Per la seva part, Marticella va fer referència a tres grans grups: “L’equip organitzatiu, l’humà de l’estació i el del comú en conformen un que acumula força reunions a l’hivern per deixar-ho tot enllestit. I els patrocinadors i els voluntaris tanquen la família que hem format. Tot­hom s’ha integrat i sempre mirem de cuidar-los.” Pel que fa al calendari, ja van advertir que anirà marcat en funció de la pluja, tot i que avui s’obrirà el teló amb els entrenaments oficials de les dues disciplines i demà se celebraran les classificatòries.

Vallnord vol aplegar 70.000 espectadors de BTT

tracking