automobilisme

Albert Llovera tornarà al Dakar el 2018 amb el camió Tatra Jamail

El pilot confirma a falta de més de mig any la participació a la quarantena edició del raid més dur del món

Albert Llovera tornarà al Dakar el 2018 amb el camió Tatra JamailFOTOESPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Falten encara més de sis mesos per a l’arrencada del Dakar 2018 però Albert Llovera ja té confirmada la presència a la línia de sortida de Lima (Perú) el 6 de gener del 2018. El pilot va fer oficial ahir que per tercera temporada consecutiva serà amb l’equip Bonver Dakar Project al ral·li més dur del món, que la propera edició complirà els 40 anys. Davant el tancament de la participació matinera, l’andorrà es va mostrar “pletòric”, ja que a més podrà mantenir la progressió ascendent dels últims anys al volant d’un Tatra Jamail de més de 900 cavalls de potència.

En aquesta ocasió, i a diferència d’anys anteriors, Llovera tindrà molt de temps per preparar la seva nova participació. “Tenir el projecte en ferm sis mesos abans de la prova és un fet que no m’havia passat mai. Aprofitarem al màxim aquest marge de temps per preparar amb detall tots els aspectes de la prova”, va assenyalar el dakarià. En total serà la seva cinquena presència seguida a la cita i aquesta vegada hi anirà amb més quilòmetres a les mans. Per començar, competirà a la Baja Aragón del 21 al 23 de juliol. “La prova aragonesa pot ser molt útil per obtenir les primeres conclusions del treball que s’està fent”, indicava. A més a més, farà testos sobre la sorra al Marroc i a Eslovàquia, amb l’objectiu de treballar “l’evolució dels comandaments i millorar la posició de pilotatge”. En aquest sentit, l’equip de l’andorrà ja s’està focalitzant en un accelerador electrònic per evitar l’elevat desgast de les articulacions de la mà esquerra, a més d’un backet que proporcioni més comoditat.

Encara queda un munt per prendre la sortida a Lima, però per a Llovera “l’aventura del Dakar 2018 ja ha començat i anem per a totes”.

DKR MAXI

EL NOU COTXE DE PEUGEOT

Casualment ahir, coincidint amb l’anunci de Llovera, Peugeot va revelar el nou 3008 DKR Maxi, amb el qual el resident Cyril Despres competirà en la 40a edició del Dakar, juntament amb els seus companys, Stépahane Peterhansel, Carlos Sainz i Sébastien Loeb. Precisament aquest dar­rer serà el primer a provar-lo en competició. Ho farà al Silk Way Ral·li, que es disputa entre el 7 i 22 de juliol a Rússia i la Xina. El vehicle del dominador dels últims anys del raid més dur del món serà 20 centímetres més ample que el seu predecessor gràcies a un major recorregut de la suspensió de 10 centímetres a cada roda. Tot i ser una evolució del cotxe del 2016 i 2017, compta amb nous braços oscil·lants inferiors, així com un eix de transmissió millorat per augmentar el rendiment encara més.

tracking