Bàsquet

Classificació a tocar

La selecció masculina cau a la repesca contra la República Txeca per 11 a 22 i no pot aconseguir el bitllet per a l’Europeu d’Amsterdam

Classificació a tocarXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana masculina de 3x3 va quedar-se ahir a tocar d’obtenir el bitllet per classificar-se per a l’Europeu de l’especialitat que se celebrarà a Amsterdam del 7 al 9 de juliol. L’equip no va poder aprofitar la primera oportunitat després de caure contra Espanya (una de les favorites) a l’eliminatòria de quarts de final per 21-9. La segona opció passava per la repesca contra la República Txeca que es va disputar a la tarda, però el combinat format per Sergi Marín, Oriol Fernández, Daniel Mofreita i Jordi Fernández va perdre per un marcador d’11-22. Els txecs van dominar el matx des de l’inici i van aprofitar el seu alt encert des de la línia exterior en contraposició amb tres llançaments dels tricolors que van sortir de dintre del cèrcol.

La superioritat física del rival va ser una de les claus que expliquen la derrota, tal com va admetre el jugador d’Andorra, Sergi Marín: “teníem la il·lusió de guanyar i classificar-nos, però són un equip molt físic. Ells estan millor preparats, són més forts i després de jugar molt dur, poden tirar bé, però a nosaltres ens costa perquè arribem més cansats”. Tot i aquesta desfeta final, Marín va valorar positivament el paper fet al Preeuropeu: “pensava que podríem plantar més cara i lluitar per anar a l’Europeu, però en general estic força content per l’equip. Hem treballat, ens hem esforçat i està molt bé el que hem fet”. En la mateixa línia es va mostrar Jordi Fernàndez, que va reconèixer que “guanyar a Irlanda dissabte va ser una pujada d’adrenalina. Mirant-ho fredament, crec que hem fet un bon campionat. Ens ho hem deixat tot i hem acabat en 7a plaça de 12 conjunts que crec que està molt bé”. Per últim, el president de la Federació Andorrana de Bàsquetbol, Manel Fernàndez, també va fer una bona avaluació de la participació andorrana al torneig: “tanquem el campionat amb la sensació que no som una comparsa. Alguns equips potser pensaven que és fàcil jugar contra nosaltres, però ni de bon tros és així”.

Per la seva banda, la selecció femenina va tancar la seva participació amb una derrota per 5-21 contra Hongria. Precisament aquest conjunt va fer bons els pronòstics (dimecres passat s’havia proclamat sub-campiona del món a França) i es va endur el triomf en categoria femenina després de superar Suïssa per 16-14. Sí que va haver-hi sorpresa, en canvi, al torneig masculí, ja que Letònia, que arribava a Escaldes com el 10è equip al rànquing FIBA 3x3, va adjudicar-se la victòria contra Rússia amb un marcador final de 21-14.

L'any que ve, més preeuropeu

Escaldes-Engordany ha acollit el Preeuropeu per segon any consecutiu, i ho ha fet amb bona nota organitzativa, segons la valoració del president de la FAB, Manel Fernàndez: “tothom està molt content per com ho hem fet. El cap dels àrbitres ha vingut a felicitar-nos, i el delegat FIBA, el mateix. Hem tingut un cap de setmana ple de bàsquet amb bons partits i bona assistència d’espectadors a les grades”.

Durant el 2018 es farà l’últim dels 3 Qualifier que la FIBA va adjudicar a Andorra, i Fernàndez va admetre que encara no han decidit si el Principat es postularà per seguir sent seu després d’aquesta data: “abans que acabi el torneig de l’any que ve, ens haurem de seure amb el comú d’Escaldes-Engordany i valorar si per les dues parts és positiu fer una nova candidatura. Si estem d’acord, ho demanarem”. I va afegir que “tenim l’aval del que hem fet fins ara i que els equips volen venir perquè estan molt còmodes. Però hem de tenir en compte que des que ara, que aquest esport és olímpic, segur que s’incrementen els candidats per organitzar aquests esdeveniments”.

tracking