Bàsquet

Una ACB més assequible

L’assemblea general acorda una rebaixa del 60% del famós cànon i estableix un pressupost mínim anual per a tots de 2.300.000 euros

Una ACB més assequibleACB / Photo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va anunciar dimarts que tornarà a Europa de la mà de l’Eurocup després de 22 anys i per segon cop a la seva història, però ahir mateix ja va haver de fer un canvi de xip a causa de l’assemblea general de l’ACB, que es va celebrar al matí a la seu de Barcelona. Aquesta va començar amb l’informe del president, Francisco Roca, sobre les trobades entre el Consell Superior d’Esports (CSD) i la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i posteriorment s’havia de procedir a analitzar i debatre les condicions d’accés a la lliga i la proposta esportiva del CSD en relació amb els ascensos i descensos, nombre d’equips de la competició i el format.

L’ordre del dia el van conformar aquesta sèrie de punts anomenats, però la complicació de tots els assumptes a tractar va provocar que deixessin de banda el nombre de conjunts i el tipus de certamen per a la 2017-2018. El departament de comunicació de l’organisme esportiu va enviar un comunicat en el qual va informar que a la reunió es va acordar continuar amb les negociacions amb CSD, FEB i la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), per mirar d’establir de forma consensuada nous requisits per pujar (el 5 de juliol hauran de dictaminar quelcom). Arran d’aquest motiu també es va decidir ampliar el termini d’afiliació per al Guipúscoa Basket Club i el Club Baloncesto Miraflores de Burgos fins al 15 de juliol (anteriorment l’última data era el 27 de juny). A més, la notificació va assegurar que mentre no hi hagi cap pronunciament pel que fa a les mesures cautelars sol·licitades a l’Audiència Nacional sobre la resolució de la CNMC, o un acord amb el CSD, FEB o CNMC que les substitueixi, l’ACB va aprovar el següent per poder-hi entrar: l’adquisició del valor de la participació a la Lliga Endesa i el pressupost mínim garantit.

En el primer aspecte es va detallar que amb vista al curs vinent les entitats que vulguin ascendir hauran de fer front a un total d’1.939.301 euros més IVA i aquesta xifra seria recobrable en cas de baixar. De la seva banda, en el segon es va explicar que totes hauran de presentar un capital per a la campanya de 2.300.000 euros. Així, Roca va valorar que “es redueixen un 60% les quantitats que havien d’aportar els ascendits amb el model anterior i és el 100% recuperable”, i va afegir que “creiem que ha de ser assumible per a qualsevol que tingui l’aspiració de competir en un campionat tan professional com aquest”. Per la seva part, el MoraBanc va estar representat pel tàndem conformat pel màxim mandatari, Gorka Aixàs, i el director general, Francesc Solana. Aixàs va comentar que “des de la nostra òptica no tenim prou certeses del diferencial econòmic, en quantitat i no en concepte, del que vam assumir i podria quedar finalment, aleshores mentre no tinguem unes garanties de retorn o de compensació se’ns fa impossible aprovar un canvi de normativa en aquest sentit”.

DATES CLAU PER A L’ESTIU

Del 24 al 27 de juny els clubs disposaran per acreditar ofertes qualificades als seus jugadors no renovats i així poder garantir-se el dret a tempteig. Del 28 de juny al 9 de juliol els esportistes podran rebre una única oferta d’un club i un cop presentada aquesta, el d’origen comptarà amb cinc dies improrrogables per exercitar el dret a tempteig. El 15 de juliol serà el darrer dia per sol·licitar davant la secretaria general de l’ACB la inscripció oficial. El mes de juliol també hi haurà una assemblea en la qual s’aprovarà el calendari d’enfrontaments de la temporada 2017-2018 i a mitjan setembre els equips es veuran obligats a presentar un mínim de vuit fitxes d’integrants de plantilla i una de tècnic.

L'EX-MORABANC 'BETINHO' ES QUEDA SENSE LA LLIGA ITALIANA

L’exjugador del MoraBanc Andorra João Roberto Cor­reia Gomes, més conegut com a Betinho, va deixar l’entitat l’estiu passat, després de dos anys, per signar pel Dolimiti Energia Trentino (Aquila Basket Trento), de la primera divisió de la lliga italiana. L’aler va quallar una fantàstica temporada que el va catapultar, juntament amb els companys d’equip, a les finals de la competició domèstica. El seu rival va ser l’Umana Reyer Venezia, que finalment es va endur el títol la nit de dimarts per un global a favor de quatre enfrontaments a dos.

tracking