Curses de muntanya

Nil Cardona i Laura Orgué guanyen la Casamanya Extrem

Amb baixes destacades com les dels germans Teixidó, que eren a la llista d’inscrits, els catalans van regnar a la prova

Nil Cardona i Laura Orgué guanyen la Casamanya ExtremJOSEP LLUCH / FAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició de la Casamanya Extrem, puntuable per a les Skyrunner National Series Espanya, Andorra i Portugal, i la Copa d’Andorra, va comptar amb una participació de qualitat i noms. Només amb els guanyadors, Nil Cardona i Laura Orgué, es denotava l’alt nivell de la cita. No obstant això, hi van faltar els màxims representants d’Andorra, Ferran i Xavi Teixidó, que eren a la llista d’inscrits però no van prendre la sortida, el primer per motius laborals, ni tampoc hi eren els germans Casal, concentrats a Livigno per a la seva segona cursa de Copa del Món.

Malgrat les baixes dels principals corredors andorrans, la Casamanya Extrem va poder complir els objectius de participació, amb més de 150 participants entre les tres categories. Cardona va ser l’únic a baixar de l’hora a la cursa llarga, i amb un temps de 59’25’’ es va imposar als també catalans Agustí Roc i Gerard Españó, que van conformar el segon i tercer lloc del podi. Xavi Areny va ser el primer andorrà a arribar a la línia de meta, amb un temps d’1 h 04’14’’ que el va situar en la setena posició final.

En categoria femenina, Orgué va fer el recorregut de la prova en 1 h 08’51’’ i va vèncer amb un còmode avantatge sobre les perseguidores, Maider Fraile (+11’17’’) i Iolanda Garcia (+12’22’’), que van completar el podi.

SEGONA CURSA DE LA COPA DEL MÓN DELS GERMANS CASAL A LIVIGNO

Els germans Casal disputen avui a partir de les vuit del matí la segona cursa de la temporada de la Copa del Món, a Livigno (Itàlia). Hauran de completar 34 quilòmetres amb 2.700 metres de desnivell. L’objectiu marcat és “ser el més a prop possible dels primers”, va indicara el seleccionador, Carlo Fer­rari. L’Òscar va obtenir la cinquena plaça a la cita inaugural, a la Xina, mentre el Marc va ser setè, després d’un procés febril. Un Top-10 els mantindria en el calaix de resultats positius. A més, Ferrari va remarcar que, malgrat no ser un perfil de cursa que s’adapti al que els agrada més, és una prova que se’ls ha donat bé i en un recorregut menys tècnic “es defensen”.

tracking