Bàsquet

El València Basket, històric campió

Supera el Reial Madrid i guanya el títol de lliga per primera vegada en 30 anys de vida

El València Basket, històric campió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El València Basket va fer història ahir en superar el Reial Madrid per 87-76 i aconseguir així el seu primer títol de lliga just la temporada en què el club celebra el seu 30è aniversari. Una Fonteta plena fins a la bandera va gaudir del recital dels de Pedro Martínez, que deixa els de Laso sense l’ACB. El duel va començar amb màxima igualtat i amb diferències mínimes, tal com mostrava el 19-20 favorable als visitants a la fi del primer quart. Però a partir d’aquí va canviar la història amb una exhibició del conjunt taronja al segon període. Van fer un 24-3 de parcial guiats per Will Thomas, i van arribar a situar-se 20 punts amunt just abans que Sergio Llull rebaixés la diferència fins als 17 amb què es va arribar al descans (48-31).

A la represa, els locals no van haver de patir gaire perquè a la sortida del tercer quart van aconseguir la màxima diferència en 23 punts (60-37). El Reial Madrid estava lluny, però si estava ficat dins del partit era en gran part gràcies a Sergio Llull, que mantenia amb vida els blancs, que van tancar el tercer període a només 11 punts (67-56). Els visitants van seguir retallant, i es van arribar a situar-se a 6 punts (75-69) amb un triple de Jaycee Carroll. Però els valencians no van deixar escapar l’oportunitat i van escriure el seu nom al selecte grup d’equips que s’han proclamat algun cop campions de la Lliga Endesa.

Moviments a les banquetes ACB

Durant la jornada d’ahir es van produir diversos canvis a les banquetes de la Lliga Endesa. Després de la destitució de Bartzokas, l’FC Barcelona va fer oficial la contractació de Sito Alonso per dues temporades i una altra opcional. Qui no seguirà com a blaugrana és Justin Doellman, tal i com va anunciar el club. També té nou entrenador Baskonia, que va oficialitzar l’arribada de Pablo Prigioni, que va penjar les botes al gener, com a nou tècnic.

tracking