Bàsquet

Burjanadze signa fins al 2019 amb el MoraBanc

El MoraBanc Andorra fa oficial el primer moviment del mercat amb la millora del contracte de l’aler pivot i la prolongació per a un any més

Burjanadze signa fins al 2019 amb el MoraBancXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra ha quallat, tant a la Copa del Rei com a la fase regular i el play-off de la Lliga Endesa, una fantàstica feina i ara el que toca des dels despatxos és assegurar, el màxim possible, el bloc d’integrants més importants i començar a preparar el curs que ve amb la mateixa ambició. “Cada any tenim l’objectiu de confeccionar una millor plantilla que la passada”, va assegurar fa unes setmanes el director general de l’entitat tricolor, Francesc Solana, en ser preguntat sobre el que serà el MoraBanc 2017-2018. Des de l’era ACB estan treballant sota aquest lema o filosofia collint bons fruits i sembla que el camí a seguir és aquest, després que ahir a la tarda fessin oficial el primer moviment del mercat de fitxatges amb l’anunci de prolongació del contracte de l’aler pivot de 23 anys Beqa Burjanadze, fins al 2019.

El de la ciutat de Tbilisi (capital de Geòrgia) no es trobava a la llista dels que queden lliures aquest estiu (Shermadini, Antetokounmpo, Navarro, Schreiner, Stevic i Nacho), però Solana va explicar que “es tracta d’un premi a la magnífica temporada del jugador i a la seva capacitat de treball”, i va voler afegir que “estem força contents perquè pensem que amb ell el projecte seguirà creixent i també és una gran notícia que un esportista amb aquesta projecció vulgui continuar fent-ho amb nosaltres”. El georgià va aterrar per primer cop a Andorra i a la segona lliga del món amb més valor a final de juny del 2016, provinent del Club Bàsquet Corunya de LEB or (va finalitzar com el tercer de la categoria més ben valorat), i va signar per a dos anys. Així doncs, aquesta modificació contractual n’allarga un el seu compromís amb l’equip que dirigeix el tècnic egarenc Joan Peñarroya. Ara bé, el comunicat que van enviar va detallar que el nou acord millora les seves condicions, entre d’altres, econòmiques de la campanya que vindrà i la propera, a més que no inclou cap clàusula de sortida.

“Saludo tots els aficionats andorrans per dir-los que estic contentíssim per la meva renovació. Això significa moltíssim per a mi, des del primer dia sempre vaig dir que els entrenadors, companys i tothom, m’han ajudat de manera considerable”, va expressar el jugador amb un to d’emoció. Mentre que alhora va comentar en relació amb un aspecte personal que “m’he sentit com en una família i vull seguir formant-ne part. M’agradaria ajudar el grup en el que pugui, aconseguir una altra vegada junts els objectius que ens marquem a l’inici i personalment fer-ho millor. Em fa realment il·lusió”. Precisament això últim afegit amb la lluita i no deixar-se vèncer ha estat el que ha anat creant un Burjanadze madur i que va acabar amb els següents números: 29 enfrontaments disputats i mitjanes per partit de 10,1 punts, 4,2 rebots i 12,1 crèdits de valoració. Aquestes xifres no les va poder augmentar a causa d’una lesió al genoll que el va deixar out durant el darrer mes de competició (es va perdre València, Betis i Madrid les quatre vegades). En un principi el MoraBanc va marcar-se en el seu full de ruta tancar Europa i seguidament Peñarroya, així que deu estar tot plegat al caure.

tracking