Bàsquet

Aposta per l'Eurocup

Francesc Solana assegura que s’han decantat per aquesta opció en no haver de fer front a la producció televisiva dels partits de casa

Aposta per l'EurocupXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra es troba immers treballant de valent per assolir aproximadament uns 200.000 euros extra per fer front al nou pressupost que necessita per ser carn d’Europa la temporada vinent. El director general del club, Francesc Solana, va assegurar al Diari que han decidit decantar-se per l’Eurocup, encara que no donen per tancada la carpeta de la Basketball Champions League. Pel que fa a aquesta decisió, va explicar que “en principi estem mirant més aquesta possibilitat. Bàsicament és per una qüestió esportiva, és la competició en la qual ens hem classificat i els equips són millors. Penso que és favorable per a nosaltres i atractiva per a la nostra afició”. A més, sobre les raons que van portar l’entitat a decantar-se definitivament, va declarar que “l’Eurolliga ha dut a terme en el certamen inferior una sèrie de canvis importants en l’aspecte econòmic. Tothom estava marxant a la Champions per un motiu de diners i el significatiu és que la producció televisiva dels partits ja no serà a càrrec dels clubs. Això se centralitza i econòmicament ens treu una despesa que era molt important i el que realment ens feia dubtar”.

Solana va detallar que en la primera fase de l’Eurocup hi haurà, com el curs passat, un total de 24 participants repartits en quatre grups de sis i es disputaran deu enfrontaments, i “en un principi la producció televisiva dels cinc de casa l’havíem de pagar. És a dir, que hauríem d’haver abonat per duel entre 10.000 i 12.000 euros sumant l’enviament del senyal per satèl·lit, per la qual cosa la xifra ascendia a uns 15.000 [per començar un total de 75.000 i de passar a la següent ronda aquesta quantitat aniria augmentant]. Quant al format després se celebrarà un Top-16 amb quatre grups de quatre, en el qual es classificaran els quatre primers de l’etapa anterior i posteriorment uns quarts, semifinals i final amb play-off al millor de tres matxs. Segons la classificació inicial “ja saps on vas” i, per tant, no es produirà cap altre sorteig, mentre que la primera setmana de juliol es publicarà el calendari definitiu.

De totes maneres, l’exjugador va comentar que “la Champions [les inscripcions es tanquen el dia 23 d’aquest mes] no la podem donar per descartada, ja que estem en una situació en què l’Eurocup està analitzant tots els candidats i és cert que ens hem classificat, hem presentat la documentació que se’ns ha demanat perquè ens acceptin i estem pendents”. Ara bé, “estem mirant la manera de finançar-ho i quan ho tinguem clar ens pronunciarem. Malgrat que ara mateix ens diguessin que estem admesos no serà oficial fins que des dels despatxos hi donem el vistiplau arran que tenim el suport per assumir-ho”. És possible que el MoraBanc surti en alguna llista, però fins a final de mes, si s’escau, tindrà l’opció de renunciar-hi. La resolució es prendrà a final d’aquesta setmana o com a molt tard a principi de la que ve.

MERCAT

L'AGENT D'ALBICY, SENSE CAP OFERTA

Periodistes esportius via Twitter i portals digitals van publicar que el base francès del MoraBanc Andorra, Andrew Albicy, marxarà del Principat per signar per l’Unicaja, Estudiantes o fins i tot Barça. Al respecte, Francesc Solana va afirmar que “té contracte i a nosaltres el seu agent ens ha dit que no marxarà d’aquí i que fins a dia d’avui no han tingut cap oferta. Té una clàusula de rescisió bastant alta i el que el Joan i jo vam parlar amb el jugador abans que marxés de vacances va ser que comptàvem amb ell per a la temporada que ve”. Sobre on Solana té el focus posat, va explicar que “no hem realitzat cap pas ni res per ningú. Hi ha esportistes que acaben contracte i ens interessem per ells”. Quant a Peñarroya, va indicar que “està esperant a renovar o no en funció del que passi amb Europa. Si finalment hi entrem li oferirem un any”.

tracking