Fase de classificació mundial 2018

Torna el David vs. Goliat

Després de dos partits amb rivals d’entitat similar, la selecció rep Hongria, un conjunt superior, amb la intenció de seguir la feina dels últims mesos

Torna el David vs. GoliatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra acumula dos partits seguits sense conèixer la derrota. El 22 de febrer va superar San Marino, acabant amb una ratxa històrica de 86 enfrontaments sense cap triomf, i el 25 de març va empatar davant les Illes Fèroe, sumant un punt en competició oficial després de 12 anys en blanc. Avui disputa la sisena jornada de la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018 i la història, d’entrada, no serà la mateixa. El rival ja no serà d’una entitat similar, com ho eren els dos anteriors, i la selecció tornarà a tastar el patiment sobre el camp a causa de la superioritat física d’Hongria. Tornaran a veure’s el tradicional David versus Goliat que caracteritza els duels d’Andorra.

L’objectiu, però, és mantenir la feina realitzada a casa en aquesta fase, en la qual no s’ha caigut per més de dos gols en cap ocasió. “Hongria és un rival d’entitat. No hem d’oblidar que l’anterior vegada que van venir aquí a Andor­ra vam perdre per 0 a 5. Serà complicat, però aquí a casa estem fent les coses força bé en aquesta fase”, assenyalava el capità de la selecció, Ilde Lima. No obstant això, baixes importants com la de Cristian Martínez, per motius personals, la de Marcio Vieira, Marc Garcia i Jordi Rubio, per sanció, o la de Víctor Rodríguez, per lesió, dificultaran més les coses al combinat del Principat per mirar de treure quelcom de positiu. “Segur que la xifra de baixes és preocupant, però a dia d’avui ens preocupa més que els jugadors que hi són estiguin a punt”, valorava el seleccionador nacional, Koldo Álavarez.

Qui segur que hi serà és Josep Manel Ayala, que avui vestirà per darrera vegada la samarreta tricolor després de 15 anys i 85 partits defensant-la (comptant el d’avui). El tècnic va confirmar ahir que el veterà internacional disposarà de minuts segur, ja sigui sortint d’inici o des de la banqueta. “S’ha sacrificat durant molts anys sense vacances per treballar. A més, és una persona molt humil i s’ho ha guanyat a pols”, analitzava Koldo sobre el seu jugador i també excompany sobre el camp.

El tècnic també es va referir a l’últim enfrontament, el novembre a Budapest. Va ser precisament l’última derrota d’Andorra, per un clar 4 a 0, en un duel amb uns primers 25 minuts bons de la tricolor. “Vam fer uns bons 25 minuts, però els partits duren 90 i hem de ser capaços de no perdre la concentració durant els 90 minuts”, va indicar.

Queixes pel terreny de joc

Per l’altre cantó, la selecció hongaresa va entrenar ahir damunt de la gespa artificial de l’Estadi Nacional. Just abans, i sense haver-la tastat de primera mà, el capità d’Hongria, Balázs Dzsudzsák no es va tallar la llengua sobre el que li semblava disputar un partit en aquell terreny de joc. “Sincerament, ho odio. No crec que cap jugador del món li agradi, però ho hem de treure de la nostra ment i centrar-nos en el nostre joc”, va confessar el capità. També el seleccionador, Bernd Storck, es va referir al camp. “Per cap equip és fàcil jugar amb gespa artificial. A més, aquest d’aquí és una catifa i s’ha de jugar d’una altra manera. Jo vull que el reguin abans però decideix l’equip local i no ho voldran fer. Crec que això és un avantatge per a ells”, va opinar Storck, que va tenir paraules bones per a la selecció: “espero un partit difícil. Andorra juga bé, i els últims partits contra Suïssa i Fèroe van estar molt igualats. Estan amb confiança”.

El pla de partit d’Hongria passa per marcar el primer al més aviat possible davant la resistència tricolor, que sempre és més intensa amb el 0 a 0. “Esperem la mateixa Andorra de sempre. Aniran al 100% a matar el joc, amb faltes i frustrant-nos. La qüestió és fer el primer gol, a partir d’aquí ja podrem jugar un partit normal”, va afirmar Dzsudzsák.

tracking