Fase classificació mundial 2018

Dos històrics per igual

Ilde Lima arribarà avui a les 106 internacionalitats amb la tricolor, les mateixes amb les quals es va quedar Òscar Sonejee

Dos històrics per igualXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra compta amb una selecció de futbol jove. El 13 de novembre passat, precisament coincidint amb el dia exacte de l’enfrontament entre Hongria i la selecció a Budapest, es van complir 20 anys de l’estrena, en la qual es va caure per 1 a 6 contra Estònia a l’Estadi Comunal. Des de llavors ha plogut molt, i uns quants jugadors han defensat la samarreta del Principat, però al fer relativament poc que es disputen partits de selecció, costa veure jugadors amb una xifra elevada d’internacionalitats.

És per aquest motiu que quan algú arriba a un nombre significatiu és sempre motiu de celebració. Òscar Sonejee va ser el primer a arribar als màgics 100 partits amb Andorra, i va seguir fins als 106, abans de retirar-se en l’amistós disputat el 12 de novembre del 2015 contra Saint Kitts and Nevis, que va servir com a comiat seu. Avui, el capità, Ilde Lima, l’igualarà en internacionalitats arribant a la 106a. “Estic molt content i orgullós. Ja són 20 anys amb la selecció que farà ara al juny. Són moltes històries i moments viscuts. Per a mi és un motiu de satisfacció”, valorava Lima ahir. No era per menys, perquè igualarà un altre històric de la selecció. L’objectiu, però, és assolir un nou rècord. “Evidentment intentaré superar-lo i continuar fins que les forces aguantin”, afegia el capità. L’estat de forma del jugador de l’FC Santa Coloma fa pensar que hi ha Lima per a estona. Avui, de moment, igualarà la xifra de Sonejee. Més endavant, es veurà en quantes internacionalitats es quedarà el nou rècord.

tracking