San Marino 2017

Posició per reflexionar

Andorra acaba 9a i última al medaller i empitjora la plaça que va assolir a Islàndia

Posició per reflexionarCOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“M’agradaria guanyar-ne més, unes quinze, però això és el que vull jo. Analitzant cada esport i amb una mica de sort crec que ho podrem aconseguir”, va declarar a principi de maig el president del Comitè Olímpic Andor­rà, Jaume Martí. El màxim mandatari del COA va transmetre aquestes paraules el dia que va sortir la llista de la delegació andorrana que va representar el país per 17a vegada en els Jocs dels Petits Estats de San Marino 2017 amb un total de 49 esportistes i 12 tècnics dividits en 9 especialitats diferents. Aquest objectiu numèric marcat pel COA va quedar acomplert i superat l’últim dia de competició amb el bronze de Julio Pintado en ciclisme i el primer i únic doble podi andorrà, dels atletes Marcos Sanza i Toni Bernadó (segon i tercer). L’atletisme va encapçalar les estadístiques del Principat amb nou, seguit del ciclisme (inclou el BTT) amb tres, petanca amb dues, i una en judo, natació i, finalment, vòlei platja.

La xifra total de 17 metalls, però, no ha estat suficient per evitar la darrera posició en el medaller (podi conformat per Luxemburg, Xipre i Islàndia) i alhora ser el combinat amb menys guardons, sent sobrepassat per les plantilles de Liechtenstein o Malta, penúltima i antepenúltima, amb 18 i 29, respectivament. Si aquests resultats es comparen amb el que va succeir fa dos anys a Reykjavík (Islàndia) s’aprecia que es perd un lloc a la classificació general, ja que San Marino va quedar a la cua amb el mateix nombre de medalles que el Principat (11), però no va sumar-ne cap de daurada. També que augmenta el nombre de premis en sis.

És ben sabut que en aquesta cita no s’ha donat la cara pel que fa a la consecució d’ors amb només el del tàndem Geni da Silva i Xavi Folguera, i aquest aspecte ha passat realment factura, tot i que s’ha millorat en les altres dues categories. A Islàndia els tricolors van assolir quatre primeres places, una segona i sis terceres, mentre que la setmana passada van sumar cinc plates i quatre bronzes més, en total sis i deu. Quant a la taula històrica, Andorra es troba vuitena de nou països participants amb 241 metalls (41 ors, 88 plates i 112 bronzes), per davant de Montenegro. No obstant això, cal recordar que aquests Jocs han estat els seus quarts.

Martí va fer balanç amb relació als números assenyalant que creu “que és positiu. Hem fet un or i és poc, però les plates i els bronzes són bons i bastants se’ls han penjat els petits”, i va continuar explicant que “portàvem gent nova i jove i penso que de cara als Jocs d’Andorra del 2021 tindrem un planter molt maco i prometedor”. Com últimament està enratxat quan pronostica, es va voler aventurar tot comentant que espera “que llavors obtinguem medalles d’una mica més de nivell. Anem pel bon camí i em quedo amb la joventut del nostre equip que demostra una renovació i un futur important”.

SEUS DEL 2019 I 2021

Montenegro serà la seu del 2019 entre el 27 de maig i l’1 de juny i, de la seva banda, al cap de dos anys li tocarà al país dels Pirineus albergar els Jocs dels Petits Estats (data encara per determinar). Cal destacar que en l’assemblea de comitès dels Petits Estats d’Europa, Andorra va confirmar que inclourà en el programa de competicions la gimnàstica rítmica i artística, el ciclisme en ruta i BTT, el karate, el taekwondo i el bàsquet 3x3, que s’afegirà al normal de 5x5.

Posició per reflexionar

tracking