Curses de muntanya

Ferran Teixidó fa història a Madeira

Aconsegueix la primera victòria d’un andorrà en una cursa de la Copa del Món

Ferran Teixidó fa història a MadeiraF. T.

Ferran Teixidó va vèncer ahir a la Santana Vertical Kilometer, a Madeira (Portugal), a la prova puntuable per al Vertical Kilometer World Circuit, en la que és la primera victòria d’Andorra a la Copa del Món. El corredor del Principat va recórrer els 4,8 quilòmetres de cursa amb 1.003 metres de desnivell en un temps de 41’48’’ i va acabar per davant dels portuguesos Vítor Jesus i Romeu Gouveia, que van entrar a meta a més de dos minuts de l’andorrà.

Després de la cita, Teixidó és va mostrar satisfet per aquest triomf: “Era conscient de les baixes de rivals importants i he sortit a guanyar com sempre, sabent que si feia una bona carrera podia emportar-me la victòria i he aprofitat l’oportunitat.” En categoria femenina la guanyadora va ser la russa Mityaeva Ekaterina, amb una marca de 51’37’’, i l’andorrana Judith Casado va acabar en una meritòria 7a plaça (1 h 09’42”).

La Ultrasky Marató se celebrarà avui, també a Madeira, amb la participació de Xavier Teixidó. Aquesta serà la segona jornada del calendari de l’Skyrunners World Series, després de l’estrena de la temporada a les Canàries amb la Transvulcania, on el d’Andorra va finalitzar en 22è lloc. El traçat consta de 55 quilòmetres amb un desnivell de 4.000 metres i s’iniciarà a les sis del matí. Tal com va admetre l’esportista, l’objectiu per a aquesta competició és “intentar situar-me entre els deu primers. Vull ser prudent”.

Vertical dels isards

A més de la prova a terres lusitanes, avui és disputa la Vertical dels isards a Canillo, amb la presència dels germans Marc i Òscar Casal com a principals favorits. Serà la primera carrera puntuable per a la Copa d’Andorra de curses de muntanya, i tindrà dos circuits. El primer, de 4,5 quilòmetres amb un desnivell de 960 metres i pendents del 21% al 35%. El segon, reservat a categories inferiors, és d’1,7 quilòmetres i una pujada de 580 metres.