San Marino 2017

Plata ajustada

Laura Sallés es penja la novena medalla en una jornada en què hi ha una frenada i Andorra cau a la darrera plaça del medaller

Plata ajustada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La petanca i el judo, amb un bronze i una plata, van assolir les dues úniques medalles en la jornada d’ahir en els Jocs dels Petits Estats de San Marino 2017, on es va produir una frenada quant a metalls respecte al primer dia. Per aquest motiu, Andor­ra va caure fins a la darrera posició del medaller sense cap or, tres plates i sis bronzes, però, no obstant això, l’objectiu d’aconseguir-ne 15 segueix sent real.

El judo va donar el tret de sortida ahir en els Jocs i un total de set judokes del país van competir als setzens de final i van anar avançant en les eliminatòries. Laura Sallés, en la categoria de -70 kg, va ser la més afortunada després de penjar-se la plata, que va arribar amb cert suspens: “La lluitadora que m’ha vençut a mi ha perdut amb la que jo he guanyat i, per tant, com que per punts hem quedat empatades, per enfrontament directe ella s’ha endut l’or”, va explicar. En aquesta especialitat competien només tres esportistes, però com que totes van gua­-nyar com a mínim un combat van ser guardonades. La representant de Luxemburg, Lynn Mossong, va finalitzar com a millor, mentre que la pitjor va ser la montenegrina Jovana Pekovic. L’andorrana va cedir en l’estrena contra Mossong per 00 a 10 i posteriorment va superar Pekovic 10 a 00. Sallés, que va alçar-se amb el primer or de la delegació del Principat fa dos anys a Islàndia però en -63 kg, va valorar el seu premi comentant que “tant de bo s’hagués hagut de fer una lluita de desempat perquè potser hauria estat or. De totes maneres estic molt contenta, una medalla més i a sobre no era la meva categoria, i la diferència de pes la veritat és que es nota”.

Els sis participants restants no se’n van embutxacar cap, però Karim Nsir (-90 kg), Ivan Garcia (-81 kg) i Fabian Ramos (-73 kg) van tenir opcions, ja que es van plantar a les finals pel bronze. En el balanç, Nsir va perdre dos duels, Garcia també, mentre que Ramos va adjudicar-se’n un, però va caure en un parell. Marc Reig (-66 kg) no va poder sumar cap triomf dels tres xocs que va disputar, Alda Babi (-52 kg) va començar amb bon peu, però en els tres següents va naufragar, mentre que Lia Povedano (-63 kg) va concedir en els seus dos. “Si parlem de resultats és agredolç perquè teníem confiança que en caiguessin més. Estic satisfet perquè s’ha demostrat progressió”, va assegurar el seleccionador, Dani Garcia. Les competicions per equips masculines i femenines se celebren demà i “la dels nois serà duríssima, i si les noies treballen en grup arribarà un altre metall”, va indicar.

tracking