ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc s'acomiada amb orgull

El MoraBanc tanca la millor temporada des del retorn a l’ACB amb una derrota a la pista del Madrid, però deixant-s’hi l’ànima

El MoraBanc s'acomiada amb orgullACB PHOTO / A. VILLALBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va posar punt final ahir a la millor temporada des del retorn a l’ACB, ara fa tres anys. Copa del Rei i play-off, competint-los al màxim nivell ben alt contra tot un Reial Madrid, ha merescut els elogis generals per a aquest equip que ha passat de LEB plata al màxim nivell de la millor lliga estatal d’Europa en set anys. Ahir, va perdre a la pista del Reial Madrid deixant novament una bona imatge malgrat la derrota. L’equip s’hi va deixar l’ànima, i el club, tot i la desfeta, estava satisfet pel final de curs.

“Hem jugat un partit de play-off autèntic i fins i tot no semblaven el MoraBanc Andorra per moments, sinó un equip de més entitat per tot el que hem generat”, comentava Joan Peñarroya en la roda de premsa posterior al matx al WiZink Center. Amb la campanya acabada, el tècnic egarenc va entrar a fer la valoració general, cosa que no podia fer d’una altra manera que amb orgull. “Felicito els meus jugadors per la gran temporada i per aconseguir que un país sencer que ha anat cada vegada a veure el MoraBanc hagi marxat content, que al final és el que compta. El que han aconseguit els nois és molt gran”, exposava.

També ho veia així el president, Gorka Aixàs, que malgrat haver acabat d’encaixar una desfeta, es quedava amb els punts positius del que s’ha assolit. “La derrota és recent, però sí que tens bones sensacions, perquè hem competit en un tercer partit i hem tingut les nostres opcions de guanyar-lo. El Madrid ha hagut de treure el millor. Això et deixa satisfet. No cal refredar-se per dir que la temporada ha estat boníssima. Hem crescut com a club”, assenyalava el màxim dirigent.

Per la seva part, Francesc Solana apel·lava a l’orgull per la temporada i el partit d’ahir: “crec que avui ens hem sentit orgullosos de l’equip i de la nostra gent”, indicava. Al director general se li girarà més feina a partir d’ara, però ja ha començat a avançar-la. “Fa molt temps que treballem amb idees per a l’any que ve. Igual que el passat, ens hem d’avançar en segons quines operacions”, explicava. Un dels punts principals que s’haurà de tractar és el de la banqueta: Peñarroya acaba contracte amb el MoraBanc. El tècnic no va respondre si renovarà o no, però les seves paraules no sonaven a comiat. “Jo soc un home de club, portem 7 anys en un projecte que només ha fet que créixer i ha de seguir creixent, encara que sembli difícil”, declarava. Encara hi ha dies per endavant per treballar en la temporada vinent. Ara és moment d’assaborir la glòria d’una temporada per emmarcar.

DAVID NAVARRO, CONVOCAT PER ALS JOCS AMB LA SELECCIÓ

S’havia especulat últimament, i ahir es va confirmar oficialment. La Federació Andorrana de Bàsquet va fer pública la llista de convocats per als Jocs dels Petits Estats de San Marino, i un dels 12 jugadors que hi serà és el capità del MoraBanc Andorra, Navar­ro. El d’Espar­reguera va reconèixer que “em fa il·lusió perquè Andorra m’ha donat molt. Fa 4 anys que soc aquí, i això és un agraïment cap al país”. La resta de la convocatòria la formen Guille Colom, Roger Lliteras, Dot Martí, Josep Oriol Fernàndez, Hugo Schneider, Albert Farfán, Pol Vives, Felip Miquel de Oliveira, Cinto Gabriel, Èric Peña i Aarón Guzmán.

tracking