La Copa és blaugrana

Els gols de Messi, Neymar i Alcácer a la primera meitat donen el títol al Barça per tercer any seguit

L’FC Barcelona va proclamar-se ahir campió de la Copa del Rei per 29è cop després de superar l’Alabès a l’estadi Vicente Calderón. Igual que va fer en el seu dia Pep Guardiola, Luis Enrique s’acomiada de la banqueta catalana conquerint el trofeu del KO a la capital espanyola.

El partit va començar accidentat, i és que un cop de cap contra cap en un salt entre Mascherano i Marcos Llorente va deixar els dos jugadors tocats. El de l’Alabès va poder continuar amb un aparatós embenatge al cap, però l’argentí va haver d’abandonar la gespa mig estabornit i amb una ferida al front. Pellegrino va repetir l’esquema que tants problemes va causar al Barça al Camp Nou amb 5 defenses, i els culers no estaven gens còmodes sobre el terreny de joc. De fet, la primera gran ocasió del partit va ser basca, Ibai Gómez va engaltar un xut potent des de la frontal que es va estavellar al pal i es va passejar sobre la línia després de tocar en Cillessen. Però com diu el tòpic del futbol, qui perdona ho acaba pagant. Només 2 minuts després de l’avís blanc-i-blau, Messi i Neymar feien una paret fora de l’àrea que va culminar l’argentí amb un potent tir que entrava per l’escaire de la porteria defensada per Pacheco. I quan semblava que el partit es posava costa amunt per als vitorians, només 3 minuts després de l’1-0, Theo Hernández empatava el duel amb un golàs de falta en què Cillessen no podia fer res. Amb l’empat al minut 44, tot feia indicar que s’arribaria al descans amb el matx igualat, però 3 minuts nefastos van deixar l’Alabès sense títol. Just al minut 45 Neymar, en fora de joc, va rematar una passada a l’espai d’André Gomes (que havia substituït el lesionat Mascherano) per fer el 2-1, i al temps d’afegit, Messi va fer una jugada marca de la casa deixant uns quants rivals enrere i va assistir a Paco Alcácer el 3-1 que va deixar el partit totalment sentenciat abans del temps de respir.

I al segon temps, poca història. El Barça va controlar el duel amb l’única intenció de fer córrer el temps al rellotge, i l’Alabès tímidament va buscar una remuntada heroica que no es va produir. Ja al tram final, temps per als homenatges. Luis Enrique, que ahir va acabar la seva etapa a l’FC Barcelona, va fer entrar Aleix Vidal, que es va lesionar de gravetat fa 105 dies, precisament contra l’equip de Vitòria, com a premi per la seva temporada. Mentrestant, l’afició blaugrana esperava el moment en què l’àrbitre xiulés el final i certifiqués que el Barça tornava a ser campió i continuava sent el Rei de Copes amb 29 trofeus del KO guanyats. El capità Iniesta va alçar una copa al cel de Madrid que tanca una temporada complicada que segur que sap a molt poc per una gran part de seguidors culers.