ACB LLIGA ENDESA

Toca tornar a ensenyar les dents

El MoraBanc no vol acomiadar el curs fent valer el seu poder a casa per forçar el tercer partit

El MoraBanc frega la victòria a MadridÁ. MARTÍNEZ / ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El play-off torna al país després de 22 anys o el que és el mateix, des de la temporada 1994-1995, amb el MoraBanc Andorra disputant avui al Poliesportiu (20.00 h) el que potser serà el darrer partit de la temporada. El Reial Madrid torna al Principat per jugar el segon duel dels quarts de final del play-off de la Lliga Endesa amb l’objectiu de fer valer la voluminosa victòria que va aconseguir dimecres al WiZink Center a l’inici de la fase (107-76). Ara bé, els andorrans tenen molt clar que toca tornar a ensenyar-los les dents i, a més, volen fer valer el poder que els dona ser locals per forçar un tercer enfrontament, que se celebraria a la capital espanyola diumenge a les 19.15 hores, i mirar de ser a les semifinals seguint així vius per optar a la batalla pel títol de la competició.

“Qui ha de guanyar el Madrid és l’equip, però aquí hem de jugar tots, tant els que estem a la banqueta com a la grada, i amb la força de tothom s’ha de crear una sinergia per derrotar un rival com ells, perquè, en principi, si no és així, difícilment tindrem opcions”, va assegurar el tècnic, Joan Peñar­roya a la prèvia. Va lloar els madridistes explicant que són els millors de la lliga, a la Copa i també a l’Eurolliga, encara que no l’hagin aixecat, per tant, “el duel serà de màxima dificultat”. Per la seva banda, l’entrenador Pablo Laso va coincidir amb l’egarenc exposant que “segur que a Andor­ra ens trobarem una situació diferent, perquè són un conjunt que colla de valent”. A més, va recordar que “sabem que és una pista complicada en la qual la gent s’involucra i on només el Baskonia i nosaltres hem guanyat. En les anteriors ocasions en les quals ens hem enfrontat ens han portat al límit”.

Oliver Stevic, que es troba en un gran moment de forma després de registrar una mitjana de 16 punts de valoració tenint en compte els sis últims matxs, va assenyalar que “no hi ha temps per preparar una gran sorpresa tàcticament, sinó que està a les nostres mans respondre a la der­rota. Estic segur que podem fer-ho més bé per als aficionats”. Quant a les baixes, el MoraBanc tindrà les ja conegudes de Beqa Burjanadze i Nacho Martín, que va fer algun tir a l’escalfament de dimecres; mentre que els blancs segurament no podran comptar amb Jeffery Taylor per un esquinç de clavícula, tal com va confirmar Laso (entraria Álex Suárez).

El club va informar que es farà un minut de silenci abans de començar per la tràgica mort d’Emili Vicente. D’altra banda, Giannis Antetokounmpo i Quino Colom apunten a ser presents al xoc per animar els seus respectius germans.

EL BARÇA LASSA I EL GRAN CANÀRIA FORCEN EL TERCER PARTIT

Ja s’han disputat dos partits en dues eliminatòries i de moment no hi ha cap classificat per a les semifinals dels play-off, en els quals se segueix imposant el domini local. L’FC Barcelona Lassa va refer-se de la dura desfeta a la pista del València amb un triomf còmode al Palau (91 a 79), guiats per Alex Renfroe, que va fer 16 punts, 6 rebots i 21 de valoració. Per la seva part, l’Herbalife Gran Canària va sotmetre el Baskonia a la seva pista i no li va permetre gaudir d’opcions de classificar-se a la següent ronda abans d’hora (94 a 79). El Barça i el València jugaran el tercer partit demà, mentre que els canaris i bascos ho faran diumenge.

tracking